8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Tecavüze uğrayan kıza davlet koruması

Çorum'da erkek arkadaşı tarafından tecavüze uğrayan 17 yaşındaki genç kız, mahkeme kararı ile devlet güvencesine alınarak yetiştirme yurduna yerleştirildi. Tecavüz zanlısı ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Edinilen bilgiye göre, A.K. (16) isimli genç kız, arkadaşı P.K.'yi (17) de yanına alarak Ö.M. ve Mehmet H. isimli kişilerle buluştu. Bir süre şehir merkezinde dolaşan grup, daha sonra şehir dışına çıktı. Burada Mehmet H. adlı şahıs, Boğabağı Köyü yakınlarında P.K.'ye tecavüz etti. Tecavüzden sonra kent merkezine getirilen P.K., polise giderek Mehmet H.'den şikayetçi oldu. P.K.'nin şikayeti üzerine harekete geçen polis ekipleri, kısa sürede Mehmet H.'yi bularak gözaltına aldı.

Tecavüze uğrayan P.K. ve olay sırasında yanlarında bulunan A.K.'nin ifadesini alan polis, yapılan yüzleştirmenin ardından Ö.M. ve Mehmet K.'yi adliyeye sevk etti. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan zanlılardan Ö.M. serbest bırakılırken, P.K.'ye tecavüz eden Mehmet H. ise sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Mahkeme ayrıca, tecavüze uğrayan P.K.'nin devlet güvencesine alınması amacıyla ailesinin yanından alarak Çorum Yetiştirme Yurdu'na yerleştirilmesine karar verdi. 

P.K.'nin ailesi ise, kızlarının kendi denetimlerinden alınarak adliye çıkışında polis tarafından yetiştirme yurduna götürülmesine tepki gösterdi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 10:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?