3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Tekmen köyünde yayla şenlikleri

Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Tekmen köyünde birincisi gerçekleştirilen yayla şenlikleri coşkulu geçti.

Çorum'un Osmancık ilçesinde Tekmen Bölgesel Kalkınma Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği tarafından organizasyonu yapılan yayla şenlikleri Tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta kurulan ve dönemin pazarı olarak bilinen Pazarkaşı mevkiinde iki gün süreli olarak yapıldı.

Bölgede yayla ve kamp turizminin geliştirilmesi amacıyla yapılan ve Osmancık, Ankara ve İstanbul'da ikamet eden Tekmenli ve çevre köylülerin katıldığı şenliklerde kamp yapmak yaylaya için yaklaşık 50 çadırlık bir kamp grubunun geldiği belirtildi. x

İki gün süren şenliklerin birinci gününde çeşitli oyunlar oynandı ve halaylar çekildi. Bölge köylerine has olarak yapılan keşkek kazanlarla yapılarak gelen misafirlere helva ile ikram edildi. İkinci gününde ise bölge köylerinde yetişen pehlivanların güreşlerine yer verildi.

Yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Tekmen 1. Yayla Şenlikleri, geleneksel hale getirilerek Bayırdivan ve Zeytin köylülerinin de katılımları sağlanarak daha geniş kapsamlı bir şenlik haline getirilecek. Bu çerçevede bin 700 metre rakımlı Pazarkaşı mevkiinin kamp alanı olarak belirlenmesi ve benimsetilmesi hedeflendiği belirtildi.

Çorum İli Osmancık İlçesi Tekmen Bölgesel Kalkınma, Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Servet Köroğlu, 2007 yılında kurulan derneğin hedefleri ve amaçlarını, "Bölge ve yöremizin kalkınması, kültürünün korunması, güzelleştirilip geliştirilmesi ve yurtiçi ve yurtdışındaki bölge halkı arasında yardımlaşma ve dayanışma ilişkilerinin geliştirilmesi, bulundukları ülkelerde insan hak ve özgürlüklerini sorunsuzca yaşamalarının sağlamak için gerekli sosyal, kültürel ve ekonomik çalışmaların yapılmasıdır" şeklinde özetledi.

Birincisi düzenlenen Tekmen Yayla Şenlikleri'ne, CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, Osmancık Belediye Başkanı E. Serdar Kurşun, CHP Çorum İl Yönetimi, CHP Osmancık İlçe Yönetimi, AK Parti Osmancık İlçe Yönetimi, İl Genel Meclisi üyeleri ve MHP Osmancık İlçe Yönetimi katıldı.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 23:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?