3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

'Terleten' dondurma

25. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali ikinci günü, Nadide Sultan - Sinan Özen konseri, dondurma şovu, şiir dinletisi ve halk oyunları gösterileriyle devam etti.

Çorum'da düzenlenen Hitit Festivali renkli görüntülere sahne olmaya devam ediyor. Bulgaristan, Tataristan, Hindistan ve Irak Türkmleri'nin de katıldığı festivalin ikinci gününde ünlü sanatçılar Sinan Özen ve Nadide Sultan halk konseri verirken, hip - hap gösterisi, TV ve Radyo Program Yapımcısı Bedirhan Gökçe ile 'şiir dinletisi' ve halk oyunları gösterileri halka unutulmaz bir gün yaşattı.

Festivalin ikinci günü, Osmancık'ta Kızılırmak yanında bulunan Belediye Kültür alanında Mehteran gösterisi ile başladı. İzmir, Bursa, Kosova ve Tataristan Halk Oyunları ekiplerinin yöresel oyunlar sergiledikleri program, Iraklı Türkmenlerin söyledikleri türküler eşliğinde Kosovalı kızların halay çekmesiyle devam etti. I

raklı Türkmenlerin Kosovalı kızlarla yaptıkları gösteri vatandaşlardan uzun süre alkış aldı. Program sırasında Türkçe türkü seslendiren Iraklı Türkmenlere Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz da eşlik etti. Atlamaz, daha sonra konuk ekiple halay çekti. Hitit Fuar ve Festivali kapsamında halk oyunları gösterisi için Çorum'a gelen Türkçe Konuşma şampiyonu Dönika Lvijazi de program sırasında Türkçe şarkı seslendirdi.

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, burada yaptığı konuşmada, festivalin Çorum'da il ile ilçeler arasında köprü oluşturarak, birlik ve beraberliğin daha çok pekiştirilmesini sağladığını söyledi. Festivalin akşam bölümünde 3 ayrı etkinlik vardı. Akşam saatlerinde gerçekleşen dondurma şov Çorumluların beğenisi topladı. Etkinlik öncesinde Çorum Belediye Başkanı Atlamaz, cadde ve sokaklarda dolaşarak vatandaşa leblebi dağıttı. Yaptığı çalışmalar ve halkın daha rahat yaşamını ilke alan projelerle halkın sevgisini kazan Belediye Başkanı Atlamaz, leblebli dağıtıp, elde ettiği sevgisini reklamlı tanıtımla pekiştirmeye çalıştı. Çorum leblebisinin tanıtımına katkı yapmayı amaçlayan Atlamaz, kendisini tanıtarak, vatandaşın sorunlarını dinledi.

Dondurma şovu sırasında hızar makinasıyla 100 kiloluk dondurmayı kesip halka dağıtan Başkan Atlamaz, dondurmanın kesimi sırasında güç anlar yaşadı. Atlamaz, özellikle keçi sütünden yapılan ve yiyenlerde bademcik hastalığı yapmayan kestiği dondurmanın dağıtımını da kendisi üslendi. Dondurma şovun ardından Çorum Devlet Tiyatrosu'nda, sanatçı Bedirhan Gökçe'nin 'şiir dinletisi' gerçekleşti.

 Belediye Başkanı Atlamaz'ın da katıldığı program sırasında Hindistan'dan gelen halk oyunları ekibi mini bir gösteri sergiledi. Hindistan ekibinin seslendirdiği 'Barış Manço'nun 'Arkadaşım Eşek' adlı parçasına salondaki seyirciler alkışlarıyla tempo tuttu. Bedirhan Gökçe de, şiir dinletisiyle Çorumlular romantizm dolu bir gece yaşadı. Şiirlerini Türk Sanat Müziği ile süsleyen Gökçe'nin hüzün dolu dinletisine eklediği, düşündürücü anıları şiirseverleri kahkahaya boğdu.

Gecenin finali halk konseri ile oldu. Doktor Turhan Kılıçoğlu Stadyumu'nda Çorumlulara müzik ziyafeti çeken Nadide Sultan ve Sinan Özen'e, yakında kaseti çıkacak Çorumlu sanatçı Zeyno da eşlik etti. İlk konserini memleketinde veren Zeyno, performansıyla beğeni topladı. Festival kapsamında, bir alış veriş merkezi tarafından düzenlenen konseri yaklaşık 10 bin kişi izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2005 Pazar 18:02:03
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 13:12:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?