3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

'Teşvik' sevinci

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Yatırım ve İstihdamın Teşvikine İlişkin Yasa Tasarısı’nın dün TBMM’de kabul edildiğini hatırlatarak, ’’Teşvik gelmeden önce yatırımcıların gözdesi olan Çorum, teşvikle büyük bir ivme kazanacak’’ dedi.

Milletvekili Murat Yıldırım İHA muhabirine yaptığı açıklamada, teşvik yasasının yatırımcı ve sanayiciye birçok avantaj sağladığını, bu yasayla birlikte Çorum’a gelen yatırımların artacağını söyledi.

"Türkiye’de artık rantiyeden kolay para kazanma dönemi bitmiştir" diyen Yıldırım, ’’Faizlerin düşüşüyle sermaye, yatırıma akmaya başlamıştır. Bu, en büyük sıkıntımız olan işsizliğin çözümünü sağlayacak yegane etken olacaktır. Teşvik gelmeden önce yatırımcıların gözdesi olan ilimiz, teşvikle birlikte büyük bir ivme kazanacaktır’’ şeklinde konuştu.

Türkiye ve yurtdışındaki tüm girişimcileri Çorum’a yatırım yapmaya davet eden Yıldırım, ’’Çorum’un müteşebbis ruhu onlara çok şey kazandıracaktır. Fabrika kurmak için gerekli her şey şehrimizde fazlasıyla mevcuttur. Bu da sanayicilerimizin avantajıdır’’ açıklamasında bulundu. Yıldırım, teşvikle birlikte yapılacak yatırımlar sayesinde gelecek yıldan itibaren ildeki işsizlik oranının düşeceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 17:37:28
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 16:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?