9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Teşvikle sigortalı sayısı arttı

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Mayıs ayında çıkartılan bir genelgeyle birlikte 10 sigortalı işçi çalıştıracak işyerlerinin teşvik kapsamına alınmasıyla Çorum'da gerek teşvikli işyeri, gerekse de sigortalı işçi sayısında patlama yaşandığını söyledi.

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, teşvikli işyeri sayısının Nisan ayında 137 iken Mayıs ayında 432 işyeri olduğunu, sigortalı sayısının Nisan ayında 9 bin 571 iken Mayıs ayında 16 bin 870'e ulaştığını belirterek, Haziran ve Temmuz ayı rakamlarının daha da yüksek çıkmasının beklendiğini ifade etti.

AK Parti iktidarı döneminde toplumun her kesimi gibi esnafın, sanatkarın ve sanayicinin arzu ettiği imkanlara kavuşması için önünün açıldığını ifade eden Yıldırım, "Çorum'u teşvik kapsamına alarak çökmüş olan esnaf ve sanatkarımızla sanayicimizin rahat nefes almasını sağladık. Teşvik tabana da yayılmaya başlandı. 10 sigortalı işçi çalıştıran işyerlerinin teşvik kapsamına alınmasıyla birlikte Çorum'da gerek teşvikten yararlanan işyeri sayısında, gerekse sigortalı işçi sayısında tam anlamıyla patlama yaşandı" dedi.

2002 yılı Kasım ayı itibariyle Çorum'daki sigortalı sayısının 22 bin 358 olduğunu söyleyen Yıldırım, alınan tedbirler ve uygulamalarla Mayıs ayında bu sayının 42 bin 605'e yükseldiğini, bunun bir başarı olduğunu ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 11:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?