9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Tıbbi atık projesi hayata geçiyor

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Devlet Planlama Teşkilatı koordinatörlüğünde yürütülen Kardelen Tıbbi Atık Yöntemi Sistemi Projesi, hayata geçiriliyor. Proje ile Çorum'da 1 ton tıbbi atığın bertaraf edileceği belirtildi. 

Tıbbi atık bertarafında kullanılacak cihaz ve araçların alımı ile ilgili yapılan ihaleden sonra Çorum Valiliği, belediye ve ihaleyi alan Teknomed Sağlık Hizmetleri Şirketi ile protokol imzalandı. Protokol; Çorum Valisi Mustafa Toprak, Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ekrem Eren, Kardelen Tıbbi Atık Yöntemi Sistemi Proje Koordinatörü Nurten Türkmen ve Şirket Müdürü Çetin Yazak tarafından imzalandı.
Samsun, Amasya, Çorum, Tokat, Çankırı, Kastamonu, Sinop, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan Düzey 2 Bölgeleri Kalkınma Programı'na dahil olan projede amaç, yerel kalkınma girişimleri, KOBİ'ler ve küçük ölçekli altyapıların geliştirilmesi. İmza töreninde konuşan Vali Mustafa Toprak, projenin ilk adımı olan cihaz ve araç alımının yapılması için işlemlerin tamamlandığını belirterek, hazırlanan projenin Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini söyledi. 

Tıbbi atıkların bertaraf edilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Toprak, "Bu proje temiz kentimiz Çorum'un daha da temizlenmesi ve çevrenin korunması için büyük önem taşıyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 15:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?