2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Tıbbi atık tesisi örnek oldu

Çorum Belediyesi Tıbbi Atık Tesisi, 6 ay içerisinde 151 ton tıbbi atık işledi.

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, kentin örnek projelerinden biri olan Tıbbi Atık Sistemi'nde 2008 yılı ilk 6 ayı içerisinde toplam 151 ton tıbbi atığın işlendiğini belirterek, "Çevre dostu tıbbi tesisimiz, Türkiye'ye örnek ve model oldu" dedi.

Tıbbi atıkların içeriklerinde bulunan hastalık yapıcı veya bulaşıcı maddelerin doğrudan veya dolaylı olarak insan ve çevre sağlığını olumsuz etkilediğinin altını çizen Çorum Belediye Başkanı Atlamaz, aynı zamanda bu atıkların çöp depolama alanlarında oluşan sızıntı suları ve gazlarla kimyasal ve biyolojik olumsuzluklara da neden olduğunu söyledi.

Faaliyete geçen Tıbbi Atık Sistemi ile hastaneler başta olmak üzere kişi, kurum ve kuruluşların tıbbi atığının toplandığını belirten Başkan Atlamaz, "İlimizde bulunan 71 adet kişi, kurum ve kuruluşun tıbbi atıklarını özel araçla topluyoruz. Çevre belediyelerden de gelen tıbbi atıkları, tesisimizde işleme tabi tutuyoruz. Tesisimizde günde bir vardiyada 1 ton tıbbi atığı işliyoruz. Tesisimize gelen tıbbi atıklar burada sterilize edilip, parçalanarak normal evsel atıklarla depolanmaktadır" diye konuştu.

Çevreye sorumsuzca bırakılan tıbbi atıkların insanlara fiziksel zararlar verebildiklerini belirten Belediye Başkanı Turan Atlamaz, tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte Çorum için bir çevre sorununun daha ortadan kaldırıldığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 23:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?