9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Tiyatroseverler dikkat

Ankara Devlet Tiyatrosu, (ADT) yeni yılın ilk turnelerini hazırladı. Buna göre ADT oyunlarıyla, İstanbul, Adana, Gaziantep, Çorum ve Yozgat olmak üzere yeni yılda Türkiye'nin çeşitli illerinde tiyatroseverlerle buluşacak.

Behiç Ak'ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği "Tek Kişilik Şehir", 3, 4, 5 Ocak 2008 tarihlerinde İstanbul Devlet Tiyatrosu Beykoz Sahnesi'nde, 22-26 ocak 2008 tarihleri arasında ise Adana Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenecek. Dekor tasarımı Işın Mumcu'ya, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu'na ait oyunda, Cüneyt Mete, Devrim Yakut, "2007 Yılı Yılın Tiyatro Sanatçısı Ödülü" sahibi Benian Dönmez, Merve Gül, Ercan Uğur ve Melih Duran rol alıyor.

Teknolojinin ve bireyselleşmenin oluşturduğu tek kişilik dünyaların eleştirisi olan oyun, izleyiciye şu soruları yöneltiyor:

"Aileler artık tek kişilik mi? Teknoloji yazın üşümemizi, kışın terlememizi mi sağlıyor? Artık hayat bir takım kurslara gitmekten ibaret mi? Ekonominin kötüye doğru gittiğini havanın ve suların temizlenmesinden anlayabilir miyiz? İnsanlar sırf kendi çıkarları için mi intihar ediyor? Şehirler şehir dışına mı taşınıyor? Küsmek kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir mi? Kendimizi en yalnız hissetmediğimiz anlar, yalnız kaldığımız anlar mı? Kendinize gülebilirsiniz ama kendinizi gıdıklayabilir misiniz? Kandırılması en kolay canlılar erik ağaçları mı?"

Eve Ensler'den Nihal Geyran Koldaş'ın dilimize çevirdiği, Harun Özer'in yönetmenliğini yaptığı "Zorunlu Hedefler" adlı oyun 15, 16 Ocak 2008'de Çorum'da, 17 Ocak 2008'de Yozgat'ta, 19 Ocak 2008'de ise Sorgun'da sanatseverler ile buluşacak. Dekor tasarımı Hakan Dündar'a, giysi tasarımı Fatma Görgü'ye, ışık tasarımı Osman Uzgören'e, müziği Umut Asil'e ait oyunda, Gülçin Yaşaroğlu, Pelin Günay, Ayşe Atak, Nesrin Üstkanat, Berrin Öney, Meliha Savaş, Nilgün Çorağan, Çağdaş Serter, Zeynep Dizer ve Simru Sürmeli rol alıyor. "Zorunlu Hedefler", savaş olgusunu kadın gözüyle izleyiciye sunuyor.

anka
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 14:17:00
Güncelleme :29 Aralık 2007 Cumartesi 15:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?