5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

TMO ürün alımına başladı

SUNGURLU TMO ÜRÜN ALIMINA BAŞLADI

Çorum Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karslı, çiftçilerden mahsullerini Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) vermelerini istedi.

Bu yıl yağışların bol olması nedeniyle ürün rekoltesinin de yüksek olacağını tahmin ettiklerini dile getiren Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karslı, "Türkiye'deki sistem buğday bol olursa fiyatlar da aşağıda olur. TMO'ların açılması için yurt genelinde çalışmalar başlattık. Bugün itibariyle TMO Sungurlu'da ürün alımına başladı. Çiftçilerden istediğimiz buğdaylarını aceleye getirip de ucuza vermemeleridir. TMO sezon sonuna kadar ürün alımına devam edecektir" dedi.

Çiftçilerin gözünün korkutulduğunu savunan Karslı, "Ofis parayı geç veriyor. Çiftçi mallarını eğer ki ofise verirse Kooperatife ve Ziraat Bankası'na borcu olan çiftçilerin paralarını kesileceğine dair söylentiler çıkarılıyor. Bunlar tamamen asılsız dedikodudur. Ofis çiftçimizin parasını 20 gün içerisinde teslim edecek. Ziraat bankasında hesabı olan vatandaşlarım ise 10 gün içerisinde parasını alacak. Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatifine borcu olan çiftçilerimizin paraları ofis paralarından kesilmeyecektir. Çiftçi gönül rahatlığı ile buğdayını ofise getirebilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 14:15:05
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 14:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?