3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

TOKİ bölge hastanesi yapacak

Çorum'un İskilip ilçesinde yapılacak 100 yataklı bölge hastanesi için belediye 26 dönüm araziyi Sağlık Bakanlığı'na devretti.


İskilip'te Atatürk Orman Çiftliği'nden 60 dönümlük hazine arazisi de ilave edilerek 15 milyon YTL harcama ile TOKİ tarafından bölge hastanesi yapılacak.

 

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından 2008 yılı yatırım programına alınan bölge hastanesi, Oğuzlar, Uğurludağ, Dodurga ve Bayat ilçeleri olmak üzere yaklaşık 100 bin nüfusa hitap edecek. Projesi TOKİ tarafından özel bir firmaya yaptırılan hastanenin çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, Atatürk Orman Çiftliği'nin devri ile beraber İskilip'in şehir yapısı ile ilgili planlamanın bitirildiğini, bundan sonra mevcut yatırımların hayata geçirilmesi sürecinin önemli olduğu belirtti.
Başkan Öztürk, ''Adliye, 450 kişilik Açık Tarım Cezaevi, Atatürk Orman Çiftliği'nin eteğindeki Anadolu Lisesi, yapımı biten 48 adet afet konutu, eski Çankırı yolu, rıhtım, jandarma binası, Tepe yakasındaki TOKİ evleri ve duble yol çalışmasına başlanacak İskilip sanayi arası gibi yatırımlar ile İskilip'in iki dağ arasından çıkışı sağlanacaktır'' dedi.


Yeni bir İskilip'in bölgede önemli bir aktör olacağını, ilçenin 5-10 sene içinde farklı bir konuma geleceğini ifade eden Öztürk, İskilip Belediye Başkanlığı olarak devlete yaklaşık 5 milyon YTL değerinde arsa devrettiklerini, 4 yatırımın DPT'nin 2008 yılı yatırım programına girdiğini, belediyenin de bu gelişmeye öncülük edecek yapısal değişimlerini tamamladığını söyledi.
Bölge hastanesi için devredilen 26 dönümlük arsanın piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon YTL'yi bulduğunu kaydeden Başkan Öztürk, "İskilip'in yıllarca geri kalmasının en büyük sebebi Pazarbaşı-Hindoğlu arasında sıkışması, altyapı ve kamu yatırımları ile sanayi sitesine kadar büyütülmemesidir. Bu sebeple ilçede yollar daraltıldı, imar bozuldu. Ayrık nizamlar bitişlik nizama dönüştü. Arsa ve işyeri rantı aşırı ölçüde şişti. Trafik başta olmak üzere bu da göçe ve ekonomik gerilemeye yol açtı" şeklinde

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 13:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?