9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

TOKİ lise ve spor salonu yapacak

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Çorum'da yapılan TOKİ konutlarının açılışıyla lise, spor salonu ve sosyal hizmetler kurumu sevgi evlerinin temelinin mart ya da nisan ayında gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Çorum'da yapımı devam eden ve anahtar teslim tarihinde sıkıntı yaşanan TOKİ konutlarında inceleme yapmak için Çorum'a gelen TOKİ Başkanı Bayraktar, sıkıntının müteahhit firmalarda yaşandığını ifade etti. Anahtar teslimlerine başladıklarını kaydeden Bayraktar, birinci etabın anahtarını 28 Aralık'ta tamamlayacaklarını, ikinci etabın ise ocak ayında tamamlanacağını ve üçüncü etabın anahtarlarını da en geç şubat ayına kadar teslim edebileceklerini ifade etti.

Anahtar teslim etmenin önemli olmadığını, önemli olan konunun evleri eksiksiz teslim edilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan Bayraktar, "Biz anahtarları hemen teslim edebiliriz ancak, vatandaşlarımıza eksik ev teslim etmek istiyoruz. Müteahhit firmaların işi zamanında teslim edememesi nedeniyle bir süre aksama yaşandı, ancak vatandaşlarımız modern bir kent kazandılar. Güzeli kazanmak zordur ama hakikaten Çorum'a yakışır bir kent yaptık. Vatandaşlarımız bizi mazur görsün biraz sıkıntı çektiler, ancak konutlarına yerleştiklerinde bizi anlayacaklar" dedi.

TOKİ konutlarının mart ya da nisan ayında düzenlenecek törenle açılacağını ifade eden Erdoğan Bayraktar, açılış töreninde ayrıca Çorum'a yapmayı planladıkları 3 bin kişilik spor salonu ile 34 derslikli lise ve Sosyal Hizmetler Kurumu Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde yapılacak sevgi evlerinin temelinin de aynı günde atılacağını açıkladı.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile TOKİ konutlarında inceleme yapan Çorum Valisi Mustafa Toprak da, TOKİ'nin yaptığı konutlar ile Çorum'a modern bir kent kazandırıldığını belirterek, TOKİ'nin yapacağı diğer işlerle kente ciddi yatırımların kazandırılmış olacağını ifade etti. Toprak, Çorum için hayati önem taşıyan lise, spor salonu ve sevgi evlerinin temelinin bahar ayında yapılacağı müjdesinin sevindirici olduğunu ve 2. etap konutlarının üniversite kampüsü alanında yapılacağını kaydetti.

AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas ise, TOKİ konutlarının yapımının ardından teslim tarihinde yaşanılan gecikmenin kendilerini sıkıntıya soktuklarını, ancak önemli olanın konutların teslim edilmesi olduğunu söyledi. Çorum'a ciddi yatırım yapıldığını anlatan Kafkas, "TOKİ konutları ciddi bir kent oluşturmasına neden oldu. Şimdi ikinci etap konutları üniversite kampusü alanında yapılmasını planlıyoruz. Böylelikle TOKİ'nin Çorum'da yaptığı yatırımlar kentimizin çehresini değiştirmiş olacak" şeklinde konuştu

TOKİ konutlarında düzenlenen programa Vali Mustafa Toprak, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas, Murat Yıldırım, Ahmet Aydoğmuş, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, TSO Meclis Başkanı Mehmet Özdoğan katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2007 Pazar 20:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?