7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Trafik polis, trafik kurbanı oldu

Çorum - Ankara karayolunda görev yapan trafik polisi, yoldan geçen bir minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgilere göre, Çorum Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Elvan Arabacı (31), Çorum - Ankara karayolunun 40. kilometresinde bulunan Ulusoy Dağ Tesisleri önünde trafik kazasına karıştıktan sonra, olay yerinden Çorum istikametine doğru kaçan TIR'ı, yolun 19. kilometresindeki Alaca kavşağında durdurdu.

Ekip arkadaşı ile birlikte durdurdukları TIR'ı inceledikleri sırasında Sungurlu'dan Çorum istikametine gitmekte olan Selahattin Duzakçı yönetimindeki 55 PD 633 plakalı minibüs, TIR'ı sollayınca, yol güvenliğini sağlayan polis memuru Elvan Arabacı'ya çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan polis memuru, olay yerine gelen ambulansla Çorum Devlet Hastanesi'ne getirilirken, yolda hayatını kaybetti.

Olayın duyulmasının ardından Çorum İl Emniyet Müdürü İsmail Karaman, Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, Emniyet Müdür Yardımcıları, Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Arslan Erkan, SP İl başkanı Mehmet Aşıla ve çok sayıda polis memuru Çorum Devlet Hastanesi'ne akın etti. Yaralı arkadaşlarının kan grubunu öğrenen meslektaşları henüz o hastaneye gelmeden gerekli olur düşüncesiyle kan vermeye başladı. Meslektaşlarının ölüm haberini alan çok sayıda polis, gözyaşlarına hakim olamadı. 

Arkadaşları için göz yaşı döken polisleri, yine polis arkadaşları teselli etti. Doktorlar tarafından ölüm raporunun verilmesinin ardından meslektaşları, polis memuru Elvan Arabacı'nın eşi Emniyet Müdürlüğü Özel Kalemi'nde görev yapan polis memuru Sonay Arabacı'ya acı haberi iletmek zorunda kaldı. Eşinin kazada yaralandığı söylenerek Çorum Devlet Hastanesi'ne getirilen polis memuru Sonay Arabacı'ya ölüm güçlükle verilebildi. Hastane acil servisinde uzun süre eşini arayan Arabacı'ya acı haberi İl Emniyet Müdürü İsmail Karaman verdi. 

Öte yandan yaralı polis memurunu hastaneye getiren 112 Acil Servis'e ait 19 DS 753 plakalı ambulansın hastane acil servis önüne çok hızlı giriş yapması az kalsın ikinci bir faciaya neden olacaktı. Yaralı polis memurunu bir an önce hastaneye yetiştirmeye çalışan ambulans, hızla gelirken acil servis önündeki kasisten zıplayınca frenleri tutmadı. Kontrolden çıkan ambulans, bir dakika öncesine kadar çok sayıda polis ve gazetecinin bulunduğu, ancak Emniyet Müdürü İsmail Karaman'ın ikazı ile karşı tarafa geçen hastane saymanlık binasına doğru savruldu. Ambulans son anda kaldırıma çarparak durabildi. 

Evli ve 5 yaşında bir çocuk babası olan polis memuru Elvan Arabacı'nın, yarın sabah saat 10.00'da Çorum Polisevi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından doğum yeri olan Amasya'nın Gümüşhacıköy İlçesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2006 Cumartesi 10:20:01
Güncelleme :26 Ekim 2006 Perşembe 19:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TEKİN ATMACA IP: 195.177.206.xxx Tarih : 14.11.2006 13:00:37
Allah kimseye böyle acı tattırmasın şehit kardeşimize ALLAHtan rahmet diler oğluna uzun ömürler temenni ederim eşine ve biz ailesine ALLAH ta sabırlar dilerim katılalarda bulunan ve her konuda destek veren çorum emniyet camiasına ve yakın ve uzaktan acımızı paylaşan herkeze sonsuz teşekkürler