4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORUM

Tuluyhan Uğurlu'dan piyano resitali

TULUYHAN UĞURLU'DAN PİYANO RESİTALİ

Piyano virtüozu Tuluyhan Uğurlu, Çorum Valiliği'nin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ''Hattuşa'dan Cumhuriyete'' adlı özel bir konser verdi.

Devlet Tiyatro Salonu'ndaki konseri Vali Nurullah Çakır ve eşi Cemile Çakır, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, daire müdürleri ve çok sayıda sanatsever izledi. Milli mücadele dönemi ve cumhuriyetin ilk yıllarına ait fotoğraflar ile Hititler'e ait ören yerlerinden fotoğrafların sinevizyon gösterisi ile sunulduğu konser yoğun ilgi gördü. Konsere gösterilen ilgi nedeniyle çok sayıda vatandaş programı ayakta izledi. "Bin Tanrılı Kent: Hattuşa",

"Hititler'in Çağdaşı Troya", "Troya ve Çanakkale Destanları", "Biz Cumhuriyeti Çok Sevdik "ve "Cumhuriyet Trenleri" bölümlerinden oluşan konserde ünlü virtüöz Uğurlu'ya kavalda Murat Toraman, viyolada Doğukan Çokşeker, yaylı tambur ve elektro gitarda Uğur Varol eşlik etti. Konser sonunda Uğurlu, sanatseverler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Uğurlu, konserin ardından kendisine verilen çiçeği ise konseri izleyen bir bayan izleyiciye vererek sahneden ayrıldı.

Bu arada Çorum Valisi Nurullah Çakır, ünlü virtüözün Alacahöyük beldesinde bulunan Aslanlı Kapı önündeki konser hayalinin 2011 yılında gerçekleşeceğini açıkladı. Konserle ilgili Uğurlu ile görüştüklerini dile getiren Vali Çakır, konser tarihinin henüz netleşmediğini belirtti.

TULUYHAN UĞURLU'DAN PİYANO RESİTALİ
TULUYHAN UĞURLU'DAN PİYANO RESİTALİ
TULUYHAN UĞURLU'DAN PİYANO RESİTALİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 11:09:00
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 16:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?