3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Tüp patladı: 5 yaralı

Çorum'da tüp patlaması sonucu çıkan yangında 5 kişi ağır yaralandı. Yaralıların Ankara'ya sevki için istenen hava ambulansı ise, hava muhalefeti nedeniyle gelemedi.

Edinilen bilgiye göre, Osmancık ilçesine bağlı Çatak köyünde sabah saatlerinde tüp patlaması sonucu Mehmet Aktaş'a (78) ait ahşap evde yangın çıktı. Eşi Zeynep Aktaş (75) ile birlikte alevler arasında kalan Mehmet Aktaş'ı komşuları kurtardı. Alevler arasında kalan yaşlı çift ile onları kurtarmak için alevlerin arasına dalan komşuları Yaşar Kıcık (69), Meryem Kıcık (70) ve Musa Kıcık (46) ağır yaralandı. Olay yerine gelen Osmancık ile Hacıhamza beldesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, diğer evlere sıçramadan söndürüldü.

Yaralılara ilk müdahale kaldırıldıkları Osmancık Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Yaralılara ilk müdahaleyi yapan Anestezi Uzmanı Erdinç Başar, tüp patladığı esnada evde bulunan Mehmet Aktaş ile eşi Zeynep Aktaş'ın yaklaşık yüzde 80 oranında yanıkları olduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunduğunu söyledi. Acil yaralılar için yanık ünitesi araştırıldıktan sonra hava ambulansı talep edildiğini ifade eden Başar, hava muhalefeti nedeniyle hava ambulansı gönderilemeyince yaralıların ambulansla Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'ne sevk edildiğini kaydetti.

Vücutlarında yüzde 20 oranında yanık olan diğer yaralıların ise Kargı ve Dodurga ilçesinden gelen ambulanslarla Çorum Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi. Köy Muhtarı Sadık Aktaş, çiftin gaz kaçağını ateşle kontrol etmeleri sonucu tüpün patlamış olabileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2012 Cumartesi 13:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?