2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Turan Atlamaz'dan açıklama

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, yaptıkları çalışmalarla Türkiye'ye model projeler kazandırdıklarını söyledi. 

Türkiye'de ilk Mezarlık Bilgi Sistemi'ni devreye sokarak internet üzerinden vatandaşların yakınlarının kabirlerini ziyaret etme imkanı sağlayan Çorum Belediyesi, yine ülkede ilk kez Kent Bilgi Sistemi ile kentin tarihi ve kültürel geçmişi ile sosyal aktivitelerini sanal aleme taşıdı. 

Türkiye'de ilk defa tıbbi atık bertaraf tesisini kuran belediye, 2008 yılında SSK'ya borcu olmayan 3 belediye arasına girmeyi başardı. "Biz ilkleri başarırız" sloganıyla çok sayıda proje üreten Çorum Belediyesi, SSK'ya olan tüm borçlarını yapılandırarak ödedi. 

Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Türkiye'nin büyük şehirlerinde dahi olmayan yatırımları Çorum'a kazandırdıklarını belirterek, "Çorum'da 270 adet park yapıldı ve bunlardan 13'ünde kondisyon aletleri bulunuyor. İnsanlar sabah ve akşam rahatlıkla spor yapma imkanı buluyor. Çorum'da sahalarda futbol oynanamaz hale gelirken, belediyenin katkılarıyla tüm amatör futbol sahalarının etrafı asfaltlandı, birçok sahada ise çalışmalar yapılarak güzelleştirildi" dedi. 

İlde ilkleri yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Atlamaz, "Türkiye'de ilk Mezarlık Bilgi Sistemi, Kent Bilgi Sistemi, Kent Arşivi, tıbbi atık bertaraf tesisini yaptık. Kültürel faaliyetlerle Çorum'un ufkunu açtık. Kenti kısa sürede turizm ve kongreler kenti yapacağız" şeklinde konuştu. 

Türkiye'de Çorum'un yaptığı birçok projenin örnek alındığını ifade eden Başkan Atlamaz, "Biz yaptığımız projelerle hem model seçildik, hem de örnek bir çalışma yaparak borçlarımızı yapılandırdık ve SSK'ya olan borçları ödedik. Türkiye'de SSK'ya borcu bulunmayan belediyeler arasına girmeyi başardık" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 17:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?