2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Turan Atlamaz'dan değerlendirmeler

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, aylık çalışmaları değerlendirerek, "Çalışmalarımızla diğer illere örnek oldu" dedi. 

Cevher Sofrası'nda düzenlediği basın toplantısında Çorum Belediyesi olarak bir aylık yapılan çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Turan Atlamaz, belediye olarak hizmette adeta yarıştıklarını söyledi. Başkan Atlamaz, 04-06 Nisan 2008 tarihleri arasında Tarihi Kentler Birliği'nin Çorum toplantısı gerçekleştiğini belirterek, "Bu toplantının özel anlam taşıdığını düşünüyorum. 

Çorum, geçmişi ve geleceği kucaklayan çağdaş yapısı, tarihsel, turistik ve kültürel değerlerinin yanı sıra, başarılı kentleşme olgusu ile örnek bir kentimizdir. Bu özellikleriyle sahip çıkmamız gereken bir zenginliğimiz olan Çorum, diğer kentlerimize de yol gösterebilecek bir gelişme modeli oluşturmaktadır. Kendi ayakları üzerinde durabilen ve diğer illerimize örnek olarak gösterilen model bir şehridir. Tarihi Kentler Birliği'nin Çorum buluşması, bu amaç doğrultusunda önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Toplantı nedeniyle ilimize gelen onlarca ilim adamı, ülkemizin beyin takımının yer aldığı üniversite hocaları, her biri çalışmalarıyla örnek olan belediye başkanları şehrimizden büyük bir memnuniyet içerisinde ayrıldılar" diye konuştu.

"ÇORUM BELEDİYESİ YENİ SEZONA HAZIR"
Çorum Belediyesi olarak yeni sezona çok planlı bir şekilde girdiklerini anlatan Başkan Turan Atlamaz, "Şehrimize en kaliteli hizmet anlayışıyla hizmet etmek istiyoruz. Çorum'un ufkunu açacak projeleri hayata geçirmek için ekiplerimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Belediye içerisinde çalışanlarımıza da olumlu bir şekilde yansıyan iyi bir ekip ruhu yakaladık. 

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şehrimize ve kıymetli hemşehrilerimize en iyi şekilde hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Çorum'un çözülemez denen ve hayal gibi görünen bir çok sorununu 5 yıl içerinde ekibimizle birlikte çözdük" diye konuştu

"SİNEK VE HAŞERATLA MÜCADELEMİZ ERKEN BAŞLADI"
Çorum Belediyesi'nin havaların ısınması ile birlikte yaz aylarında herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için haşaratla mücadeleye erken başladığını ifade eden Başkan Turan Atlamaz, "Sinek ve haşereyle etkin mücadelenin henüz larva iken başlatılması çok önemlidir. Bilindiği gibi yaptığımız çalışmalar sonucu şehir içerisinde hayvan besiciliğine son vererek pis koku, sinek ve haşerelerin azalmasını sağladık. Bu çalışma ile birlikte haşaratla mücadelede daha başarılı çalışmalar yapıyoruz." dedi. 

Tüm şehir genelinde yaptıkları çalışmalar ile yeşillendirme atağının bu sezon da tüm hızıyla devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Turan Atlamaz, "Göreve geldiğimiz günden itibaren kişi başına yeşil alan miktarını Avrupa standartlarının üzerine çıkardık. Şehrin değişik bölgelerinde yaptığımız park, yeşil alan, yürüme bantları, fitness aletleri halkımızın yoğun ilgisini görüyor. Yaptığımız ağaç dikme kampanyaları ile de öğrencilerimizin, gençlerimizin ve hemşehrilerimizin çevreye olan duyarlılığını geliştirmenin yanı sıra onlara yeşilin ve ağacın önemini anlamasını amaç ediniyoruz. Yaptığımız çalışmalarla Çorum'u daha yeşil ve daha yaşanabilir bir kent yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"ÇALIŞMALARIMIZDA MUHTARLARLA BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ"
Mahalle muhtarları ile bir araya gelerek yeni sezonda mahallelerdeki sorunların çözümü için kolları sıvadıklarını anlatan Atlamaz, "Mahalle muhtarlarımızın katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz toplantıda mahallerdeki yapılacak işlerin öncelik sırası belirlendi, acil beklentilerin tespiti yapıldı. 2008 yaz sezonunun çok verimli geçeceğine inanıyorum. Bu dönem geçmişte yapılan işlerin sonuçlanacağı bir dönem. Yeni açılan muhtarlık hizmet binalarında muhtarlarımızla birlikte düzenli olarak istişare toplantıları yapacağız. Bütün mahallelerimize ulaşarak, eksikliklerini yaptığımız planlar dairesinde gidermeye çalışacağız. Bütün muhtarlarımız özellikle yeni hizmet binalarından çok memnunlar. Vatandaşımız da bu durumdan çok memnun" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 10:17:13
Güncelleme :11 Nisan 2008 Cuma 09:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?