3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Turan Çömez Çorum'da

Yeni bir oluşum için Türkiye'yi dolaşan Balıkesir eski Milletvekili Turan Çömez, Çorum'a geldi. 

Çorum'da yayın yapan Manşet Gazetesi'nin davetlisi olarak kente gelen ve bir süre önce AK Parti'den ihraç edilen Balıkesir eski Milletvekili Turan Çömez, siyasetteki hareketlilik, yeni oluşum ve AK Parti hakkında açıklamalarda bulundu. 

Çorum Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Balıkesir eski Milletvekili Turan Çömez, yeni bir oluşum için Türkiye'yi dolaştığını ve kendilerini halka anlatmaya çalıştıklarını belirterek, 100 kişilik bir gruptan oluşan yeni hareketin kısa sürede partileşeceğini söyledi. 

AK Parti'nin parti programının altına her zaman sonuna kadar imza atacağını belirten Turan Çömez, ancak, ''Yazılanlarla eylemlerin bir olmadığını'' savunarak bu nedenle AK Parti ile yollarını ayırmak zorunda kaldığını söyledi. 

Çömez, "Ben söylemlerimle yaptığım icraatların aynı olmasını isterim. Oysa seçime girdiğim parti söylemleri ve icraatları birbirini tutmuyor. Ben söyledim ülkenin ekonomik olarak her geçen gün kötüye gittiğini anlattım. Ancak önlem almak yerine kendilerince konular bahane edilerek, ekonomik sıkıntılar ileri ileri atıldı ve günümüzde insanların ekonomik olarak ne kadar sıkıntı çektikleri çarşıda elleri boş gezmelerinden bellidir" diye konuştu .

Türkiye'de son günlerde pirinçte yaşanan anormal fiyat artışıyla ilgili olarak Çömez, "Ben bir yıl önce Türkiye'ye kaçak pirinç getirildiğini ve bu kapsamda mafyalar oluştuğunu hükümete anlattım. Pirinç mafyalarının üzerine gittim. Ve benim pirinç konusunda söylediklerim bugün fiyatların artışıyla ortaya çıkmıştır. Pirinçteki artışın sorumlusu önlem almayan hükümettir" şeklinde konuştu. 

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) mutlaka kapatılması gerektiğini anlatan Balıkesir eski Milletvekili Turan Çömez, "DTP Avrupa'dan gelen ve terör uzantılı bir partidir. Kongrelerinde Atatürk posteri, Türk bayrağı ve İstiklal Marşı'nın okunmasına tahammülü olmayan bir parti, demokrasinin altına sığınarak bölücülük yaparak, çocuk katiline 'Sayın' demek suretiyle ve eylemlerini benimseyen savunan bir parti, siyasi bir parti değil terör örgütünün uzantısıdır ve kapatılmalıdır. Oysa AK Parti'nin bu tür eylemleri olmadığından kapanmasına karşıyım ve kapanmaması gereklidir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 10:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?