8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Türbanlı öğrenciye Yıldız'dan destek

Diyanet Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Adana Kozan'da yaşanan başörtülü bir öğrenciye başörtüsü nedeniyle ödülünün verilmemesi olayını örnek göstererek, "Başörtüsü yasağı artık kayıtsız şartsız kaldırılmalı. Yeni Anayasa'da başörtüsü tartışılmamalı" dedi.

Diyanet Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Memur Sen Çorum Şubesi'ni ziyaret ederek, sendika yöneticileriyle görüştü. Memur Sen Çorum İl Başkanı Erol Kavuncu, Diyanet Sen Çorum Şubesi Başkanı Muammer Özcan ve sendika yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda Yıldız, yeni Anayasa tartışmalarını ile inanç ve din özgürlüğü konusundaki uygulamaları değerlendirdi.

Adana'nın Kozan ilçesinde kompozisyon yarışmasında birinci olan İmam Hatip Lisesi öğrencisinin başörtülü olduğu için ödülü verilmeden kürsüden indirilmesini hatırlatan Yıldız, "Bu olay bir kez daha göstermiştir ki, artık yeni Anayasa'da başörtüsü yasağı kaldırılsın mı, kaldırılmasın mı, nerede yasak olsun, nerede olmasın tartışmalarının aşılıp bir an önce bu yasağın kayıtsız şartsız kaldırılması gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

Türkiye'nin demokratik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu, inançlara müdahale edenlerin kanun önünde hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Diyanet Sen Genel Başkanı Yıldız, başörtü nedeniyle aşağılayıcı ve ayrımcı hareket sergileyenler hakkında yasal işlemlerin başlatılmasını istedi.

Türkiye'nin gündeminde uzun süredir devam eden sivil Anayasa tartışmalarını da hatırlatan Yıldız, "1960, 1982 Anayasaları askeri yönetimlerin, darbe ürünü anayasalarıydı. Türkiye'nin ilk defa sivil anayasa yapma fırsatını yakalamasını önemli buluyoruz. Daha öncekiler darbeyi önlemeyen, hak ve özgürlükleri kısıtlayan anayasalardı. Sivil anayasa hazırlanırken, Avrupa Birliği (AB) süreciyle birlikte din ve vicdan hürriyetinin olanca imkanlarıyla genişletileceğini umuyoruz. İktidarın böyle bir sivil anayasa çalışması yaptığı için tebrik ediyoruz. Yeni anayasada din ve vicdan hürriyeti teminat altına alınmalı. Bu millet buna layık değil. En geniş manada temel hak ve özgürlükler anayasaya taşınmalı" diye konuştu.

Ayrıca Yıldız, ayrımcılık ile "kılık kıyafet, katsayı, başörtüsü ve 12 yaşından önce çocukların Kur'an-ı Kerim öğrenmesi" gibi yasak ve engellerin de kaldırılmasını istedi

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 12:03:20
Güncelleme :29 Kasım 2007 Perşembe 12:12:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?