2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Turizm merkezlerine yeni yüz

Çorum Valiliği, Hitit kentleri arasında yer alan turizm bölgelerinden Ortaköy Şapinuva'ya yeni bir görünüm kazandırıyor.


Çorum Valisi Mustafa Toprak, köy ve ilçelerde devam eden yatırımları yerinde inceledi. Toprak, tarihi ve turistik mekanlarda da incelemelerde bulunurken, İl Genel Meclisi Sekreteri Yakup Keleş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru da incelemelerde yer aldı.


İncesu Kanyonu'na giden Vali Toprak, daha sonra İncesu girişinde yapımı tamamlanan sosyal tesisleri inceledi.
Vali Mustafa Toprak, tesislerin gelecek yerli ve yabancı turistlerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir düzeyde olduğunu, ayrıca kanyon girişinde bulunan yaya yolunun da düzenlenmesinden sonra İncesu Kanyonu'nun daha kolay ve zevkle gezilebileceğini söyledi.


Ortaköy ilçe merkezinde yapımı devam eden spor salonunda da incelemelerde bulunan Vali Toprak, ilçe için büyük bir ihtiyaç olan spor salonunun hizmete açılmasının önemli olduğunu kaydetti.


Toprak, ilçe merkezindeki Pınarlı Göleti ve bu yıl hizmete açılan Oruçpınar Göleti'nin su seviyelerini de yerinde inceledikten sonra Ortaköy'den ayrılarak Alacahöyük'e geçti.


Alacahöyük'te yapımı devam eden kral mezarlarını inceleyen Vali Toprak, kazı başkanı Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu'ndan buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Çorum'da turizmde yapılması gereken tüm çalışmaların yapılacağını belirten Vali Mustafa Toprak, "Çorum'un turizmde cazibe merkezi haline getirilmesi için çalışıyoruz. Turistlerin dikkatini çekecek ve Çorum'a turist getirecek her türlü projenin destekçisiyiz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 16:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?