3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Türkmenler Keşkek Şöleni'nde buluştu

Çorum'da, 25. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali kapsamında düzenlenen Keşkek Şöleni'nde, yarım ton et, bir ton yarma (buğday) ve tavuk eti karışımıyla yapılan keşkek, dev kazanlarda 2 günde pişirildikten sonra 2 saatte tüketildi.

25. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali'nin 3. günü, Çorum'a bağlı Göcenovacığı Köyü'ndeki 'Türkmen Şöleni' ile devam etti. Günler öncesinden şölen hazırlıklarına başlayan Göcenovacığı halkı, 20 dev kazanla yaylada keşkek pişirmeyi başardı. Yarım ton et, bir ton yarma (buğday) ve tavuk eti karışımından yapılan geleneksel keşkek yemeği, lezzeti ile şölene damgasını vurdu. Binlerce insana dağıtılan keşkeğin ustası Dursun Kılıçkesen, 20 kazan içerisinde kaynatılan keşkeğin, 2 günde hazırlanarak pişirildiğini, bunun yanında yarım ton et ile 4 kazanda et haşlaması ve 2 kazanda ise un helvası yaptıklarını söyledi.

Kılıçkesen, yoğun talep karşısında, tüm bu yemekleri 2 saat içerisinde dağıttıklarını bildirdi. Yemeklerin Türkmenler'e dağıtımını 2 saat içerisinde yapan Dursun usta, dağıtımın ardından aşçı yamaklarıyla halay çekti. Kazanların arasında büyük bir ustalıkla aşçılığın yanında oyun ustalığını sergileyen Dursun Kılıçkesen, bir yıl sonraki şölende buluşma temennisinde bulundu. Ayrı bir damak tadı olan ve Türkmenler'in Anadolu'ya gelişleriyle tüm yörelerde yaygınla keşkek yemeğini yiyen Türkmenler, daha sonra semaverlerini kaynatarak, çay içip keyif yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2005 Pazartesi 01:53:19
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 17:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?