9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Türkmenler Kıvırcık Ali ile coştu

Dedesli Ovası'nda 10 bin kişinin buluştuğu Türkmen Şöleni'ne katılanlar, ünlü türkücü Kıvırcık Ali'nin verdiği konserde doyasıya eğlendi. 

Bu yıl 7.'si gerçekleştirilen Dedesli Ovası Türkmen Şöleni'nde Türkmen gelenek ve göreneklerini canlandırıldı. Şölende; 'Köse Gezdirme', 'Deve Çekme', 'Kız Kaçırma' oyunlarının yanı sıra temsili Türkmen gelin alma ve kına gecesi yapıldı. Türkmenler düzenlenen şenliklerinde geleneklerini yaşarken, aynı zamanda da piknik yapma imkanı buldu. 

Davetlilere Geleneksel İskilip Dolması'nın ikram edildiği şölenin finalinde Türk Halk Müziği Sanatçısı Kıvırcık Ali Sahne aldı. Sanatçının seslendirdiği birbirinden güzel türküler davetlilere doyumsuz bir gün yaşattı.

Türkmenler zaman zaman yağan yağmura aldırış etmeden halay çekip, oynadı. Konseri sanatçının bir grup hayranı sahne önünde oturarak izlerken, katılımcıların büyük bir bölümü ise kurulan çadırlarda dinledi. Zaman zaman izdihamın da yaşandığı konser, günün ilerleyen saatlerine kadar sürdü.
iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 12:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SADIK TOP IP: 88.242.2.xxx Tarih : 4.06.2007 07:50:33
güzel bir şey bunlar insanların örf ve adetlerini gündeme taşımak böyle haberleri okuyunca gurur duyuyorum bir çorumlu olarak.bodrum dan bütün çorumlu halkıma selamlar.