2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Ukraynalı gelin müslüman oldu

UKRAYNALI GELİN MÜSLÜMAN OLDU

İuliia Zarashchentsava adlı Ukraynalı kadın Çorum'un Osmancık ilçesi müftülüğüne gelerek İslam dinine girdi.

Osmancık ilçesine bağlı İncesu köyünden Ukrayna'ya işçi olarak giden Murat Başar ile evlenen Ukraynalı İuliia Zarashchentsava, Osmancık İlçe Müftülüğü'nde düzenlenen törenle Müslüman oldu.

Osmancıklı Murat Başar (27) ile 3,5 yıl önce hayatını birleştiren ve 1,5 yaşında Tuğçe adında bir çocuğu olan Ukraynalı İuliia Zarashchentsava (24), din değiştirerek Müslümanlığı seçti. Murat Başar ile Osmancık İlçe Müftülüğü'ne müracaat eden Zarashchentsava, şahitlerin huzurunda kelime-i şehadet getirerek müslüman oldu. Müslüman olan Zarashchentsava'ya Osmancık Müftüsü Ahmet Ekiz, Kur'an-ı Kerim, Kur'an meali ve Kur'an'dan Öğütler adlı kitap hediye etti.

Müslüman olarak Derya adını alan Zarashchentsava'ya İhtida (Müslümanlığa geçiş) Belgesi verildi. Derya, İslam dinini ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek istediğini ve bunun için Osmancık Müftülüğü'ne bağlı Kur'an Kursu'na devam edeceğini, hayatının sonuna kadar iyi bir Müslüman olarak kalmaya çaba harcayacağını dile getirdi.

Osmancık Müftüsü Ahmet Ekiz, başka dine mensup bir kişinin Müslüman olmak için gönülden arzulayarak kelime-i şehadet getirmesinin yeterli olduğunu, herhangi bir dini prosedüre aslında ihtiyaç olmadığını belirtti.

Murat Başar ise yaptığı açıklamada, Zarashchentsava'nın Müslümanlığı seçmesinde kendisi ve ailesinin hiçbir zorlaması olmadığını belirterek, ''Ukrayna'ya çalışmaya gitmiştim. 3,5 yıl önce evlendik ve 20 gün önce buraya geldik. Buradan bir daha geri dönmek istemedi. Buradaki bizim yaşantımızdan ve Müslümanlıktan etkilendiğini belirterek, kendisi Müslümanlığı seçtiğini söyledi. Eşimin kalben isteyerek Müslüman olması benim ve ailem için mutluluk verici'' dedi.

UKRAYNALI GELİN MÜSLÜMAN OLDU
UKRAYNALI GELİN MÜSLÜMAN OLDU
UKRAYNALI GELİN MÜSLÜMAN OLDU
UKRAYNALI GELİN MÜSLÜMAN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2011 Çarşamba 19:13:03
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 18:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan kaya IP: 78.170.146.xxx Tarih : 19.02.2011 19:13:57

müslüman coğrafyasının kan gölüne hoş geldin ukraynalı gelin özgürce yaşamak varken neden prangaları taktın acaba az düşünseydin müslümanlığın etkili olduğu coğrafyanın tamamında kan göz yaşı var bunu hiç düşündünmü yinede allah yardımcın olsun