3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Ulu Mezarlık genişliyor

Çorum'un en büyük mezarlığı olan Ulu Mezarlık'ta yer sıkıntısına çare bulmaya çalışan belediye, mezarlık yanında bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü'nü taşıyarak soruna çare buldu.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün İskilip Caddesi üzerinde bulunan Mezbahane Müdürlüğü'ne taşınmasıyla birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün 15 dönümlük arazisi Ulu Mezarlığa katılarak, kentin mezarlık sorunu giderildi.

Konuda hakkında İHA'ya bir açıklama yapan Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, "Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün taşınmasıyla birlikte yaklaşık 85 dönüm olan Ulu Mezarlık alanı 100 dönüme çıkmış olacaktır. Bu da yaklaşık 15-20 yıl gibi Çorum'un ihtiyacına cevap verecektir" diye konuştu.

Yapılan çalışma ile Temizlik İşleri Müdürlüğü yanında bulunan keresteci dükkanlarının da yıkılarak Ulu Mezarlık alanına katılacağını söyleyen Belediye Başkanı Atlamaz, "Yaptığımız çalışma ile hem şehir içerisinde kalan Temizlik İşleri Müdürlüğü şehir dışına çıkarılmış oluyor, çirkin görüntü oluşturan virane durumdaki keresteci dükkanları da yıkılıp çirkin görüntü ortadan kaldırılıyor, hem de mezarlık alanımız genişliyor" dedi.

Ulu Mezarlık alanının vakıf arazisi olduğunu hatırlatan Başkan Atlamaz, vakfın arazisinin Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün bulunduğu alanı da kapsadığını, alanın Ulu Mezarlığa katılmasıyla birlikte vakfın amacına uygun olarak kullanıma açılmış olacağını ifade ederek, "Yeni kullanıma açılacak 15 dönümlük alan için ada, pafta, sıra no, ara yollar ile ağaçlandırma bölgeleri planlı bir şekilde olacaktır. Proje çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 23:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?