7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Üniversite öğrencisi kene kurbanı

Çorum'un Mecitözü İlçesi'ne bağlı Bayındır Köyü'nde kene ısırması sonucu Kırım- Kongo kanamalı Ateşi teşhisi ile Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırılan Gazi Üniversitesi öğrencisi 18 yaşındaki Himmet Aslan yaşamını yitirdi.

Gazi Üniversitesi Çorum Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü 1'nci sınıf öğrencisi Himmet Aslan, hafta sonu tatilini geçirmek üzere Mecitözü İlçesi Bayındır Köyü'nde bulunan ailesinin yanına gitti. Köyde arkadaşları ile birlikte gezen Aslan'ı sırtından kene ısırdı. Keneyi sırtından çıkaran öğrenci bir süre sonra fenalaştı. Vücudunda ateş, kızarıklık, baş ağrısı ve halsizlik gibi belirtiler ortaya çıkınca Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Himmet Aslan tedavi altına alındı.

Durumu ağırlaşınca da önceki günü Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Kırım- Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı teşhisiyle tedavi gören Aslan, yapılan tüm müdahalelere rağmen dün akşam yaşamını yitirdi. Bugün Mecitözü İlçesi Bayındır Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verilen öğrenci için ailesi gözyaşlarına boğuldu.

“SORUN EĞİTİMLE ÇÖZÜLÜR”

Çorum Tarım İl Müdürü Ali Lek, Mecitözü'nün Bayındır Köyü'nde yaşanan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi vakası üzerine Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin bölgede eğitim çalışması yaptığını söyledi. Köylerde Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin sürekli ilaçlama yaptığını belirten Lek, Mecitözü İlçe Tarım Müdürlüğü görevlilerinin de köyde tedbir aldığını ifade etti.

Otlaklar, çalılıklar ve kırsal alanların tümünün ilaçlanmasının mümkün olmadığını dile getiren Lek, “Hayvanların toplanma yerlerinin ilaçlaması sürekli yapılıyor. Bu konu eğitimle çözülecek bir durum. Köylülere sürekli eğitim veriyoruz. Sadece ilaçlama çözüm olmuyor” dedi.

Çorum'da geçen yıl da Merkeze bağlı Karaağaç Köyü'nden Emin Köbüt (30) ile ablası Neriman Aktaş (34), aynı hastalık nedeniyle yaşamını yitirmişti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 15:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kene Dusmani IP: 83.114.138.xxx Tarih : 20.06.2006 19:43:21
arkadaslar bu kene'ye çözüm bulmaliyiz insanlar türkiyeye tatile gelemiyorlar bu küçük hayvan yüzünden lütfen bununla savasalim