7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Üniversitede yapılandırma çalışmaları

Gazi Üniversitesi Rektörü ve Hitit Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kadri Yamaç, Hitit Üniversitesi'nin yapılandırılması için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını açıkladı. 

Hitit Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Kadri Yamaç, Fen-Edebiyat Fakültesi'ni ziyaret ederek Fakülte Dekanı Prof. Dr. Suat Kıyak'tan bina hakkında genel bilgiler aldı. Ziyarette Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Kıyak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Feriha Yıldırım, Mühendislik Fakültesi yöneticileri de hazır bulundu. 

Fakültenin tüm birimlerini inceleyen Prof. Dr. Yamaç, 17 Mart 2006 tarihi itibarıyla kurulan Çorum Hitit Üniversitesi'nin kurumsallaşması için çalışma yapmak üzere Çorum'a geldiğini söyledi. Hitit Üniversitesi'nin tam olarak çalışır hale gelmesi için görevlendirme yaptıklarını, zemin ve alt yapı hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Rektör Yamaç, üniversitenin resmi yazışmalarıyla ilgili daire başkanlarının görevlendirilmesinin de yapıldığını ifade etti. 

18 Eylül 2006 tarihinde üniversiteye kayıtların başlayacağını hatırlatan Yamaç, Gazi Üniversitesi'nde görev yapan daire başkanlarına öğrencilerin işlerinin yapılması için talimat verdiğini dile getirdi. Öğrencilerin gerek kayıt gerek sağlık ve yemek işlemlerinin Gazi Üniversitesi'nden yürütüleceğini anlatan Yamaç, "Önümüzde kısa bir süre var. Rektörlük binasına yer belirlemek için Çorum'a geldik. Fen-Edebiyat Fakültesi'nin bir bölümü rektörlük olacak. Amacımız Çorum Hitit Üniversitesi'ni gurur veren bir yapıya kavuşturmaktır. Rektör yardımcıları atanacak. Pek çok şeyi Ankara'daki arkadaşlarla yürütüyoruz. Çorumlular'dan rektörlük binası için katkı bekliyoruz. Rektörlük adeta komuta merkezidir. Üniversitenin can damarıdır. Üniversiteye Çorumlular'ın katkılarını bekliyorum. Çorumlu'nun üniversiteye sahip çıktığını biliyorum. Ancak sadece devlet katkısı ile olmaz. Çorumlu'yu topyekün Hitit Üniversitesi'nin yanında görmek istiyorum. Şu anda üniversitenin yapısını kuruyoruz" dedi. 

Görevde kaldığı süre içinde gelecek rektöre en iyi şekilde makamı teslim edeceğini ifade eden Kadri Yamaç, "Sadece üniversite bütçesiyle yeni bir üniversitenin yapılandırılması yeterli olmaz. Gerek resmi kurumlar gerekse sivil toplum kuruluşlarının desteği gerekiyor. Hitit Üniversitesi'nde hiç bir aksama olmayacak. Kaldığımız yerden devam edeceğiz" diye konuştu. 

Çorum Hitit Üniversitesi 2006-2007 Akademik Yılı'nda yaklaşık 4 bin 250 öğrenciye yüksek öğrenim hizmeti sunacak. 

Hitit Üniversitesi'ne bağlı Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik Fakülteleri, Sağlık Yüksek Okulu ve Çorum, Osmancık ve Sungurlu Meslek Yüksek Okulları'na bu yıl tanınan toplam kontenjan ise bin 730 olarak gerçekleşti. Bu rakama Geçmiş yıllarda öğrenim gören ve bir üst sınıfa geçen öğrenciler de eklenince Çorum Hitit Üniversitesi'nin toplam kontenjanı 4 bin 250'e yükselmiş oldu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2006 Cumartesi 23:48:46
Güncelleme :27 Eylül 2006 Çarşamba 00:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?