5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

'Ünzile' artık emin ellerde

Çorum'un Sungurlu ilçesinde önce 4 inek, daha sonra 10 bin TL karşılığında 2 kişiyle evlendirilen 13 yaşındaki kız çocuğu devlet koruması altına alındı.

Çorum Devlet Hastanesi'nde dün kemik yaşının tespit edilmesi için sağlık kontrolünden geçen K.S.A. buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi.

Dün akşam Çorum Kız Yetiştirme Yurdu'nda koruma altına alınan K.S.A.'nın Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği bildirildi. Genç kızın Adli Tıp'taki muayenesinin ardından Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirilerek pskolojik destek sağlanacağı belirtildi.

2009-2010 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili nedeniyle bugün TOKİ Şehit Şükrü Özyol İlköğretim Okulu ve TOKİ Şehit Onur Bakbak Lisesi'nde düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Çorum Valisi Mustafa Toprak, velilere seslenerek çocuklarına sahip çıkmalarını istedi.

Önce 4 inek, daha sonra 10 bin TL karşılığında 2 kişiyle evlendirilen 13 yaşındaki K.S.A.'nın daha önce İstanbul'da yaşadığını belirten Vali Toprak, "Kızımız İstanbul'da eğitim görürken ilköğretim 4. sınıfta iken ayrılmış. Okulda olması gereken çocuk baktik ki kanunlara aykırı örf ve adetlerimize aykırı bir şekilde evlilik akdi içerisine girmiş. Sonunda tehlike durumu olmuş gelmiş tekrar bir tehlike durumu içine girmiş. Anne-babalara sesleniyorum. Biz çocuklarımızı seviyoruz. Onların kısa yoldan bir yerlere gitsin değil Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarına, nizamlarına uygun olarak bizim örf ve adetlerimize uygun şekilde yetiştirilmelini istiyoruz. Başımıza gelen birtakım olumsuzlukları okul idarecilerimiz ve ailelerimizle bertaraf edebiliriz'' dedi.

OLAY

Sungurlu ilçesinde yaşayan K.S.A., geçtiğimiz yıl ailesinin isteği üzerine K.B.(29) ile başlık parası olarak 4 inek karşılığı evlendirilmişti. Eşiyle sorunlar yaşadığı iddia edilen K.S.A., Ankara'dan dönerek babasının evine yerleşmişti. Bir süre babası ile birlikte yaşayan kız, bu kez 10 bin TL başlık parası karşılığında G.T.(19) ile "dini nikah" ile evlendirilmişti.

Bir kavga sonucu ortaya çıkan olayın ardından kızın ikinci eşi G.T. ve kızın babası Ş.A. tutuklanarak Sungurlu Cezaevi'ne gönderilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 16:48:33
Güncelleme :22 Ocak 2010 Cuma 16:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?