5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Üreticilerin hırsızlarla başı dertte

KARGILI ÜRETİCİLERİN HIRSIZLARLA BAŞI DERTTE

Çorum'un Kargı ilçesinde faaliyet gösteren Kargı Köyü Sulama Kooperatifi hırsızların yağmasına uğradı.

Kurulduğu günden bugüne kadar 4 kez soyulan sulama kooperatifinde üreticiler canlarından bezdi. En son mart ayında yaşanan hırsızlıkla 3. kez soyulan pompalar, tam da sulamaların yapıldığı dönemde bir kez daha soyulunca, binlerce dönüm ekili arazi için tehlike çanları çalmaya başladı.

Kooperatif Başkanı Nuri Fındık, "Acil yardım çağrısı yapıyoruz, vaktinde önlem alamazsak, en az 5 bin dönümlük ekili mahsulumüz kuruyacak" dedi.

Kargı köyünün yanısıra Güvercinlik köyünün de arazisini sulayan pompaların bulunduğu binaya girerek tüm bakım kablolarını söken hırsızlar, ayrıca pompaların parçalarını da sökerek yaklaşık 45 bin TL'lik zarara neden oldu.

Son hırsızlık olayından sonra imkanlarını zorlayarak borçlanıp eksikleri tamamlayan kooperatif yönetimi, son darbe ile ne yapacağını şaşırmış durumda. TEDAŞ'a 3 bin TL'lik elektrik borçlarını ödemek ve önceki hırsızlık dolayısıyla piyasaya borçlandıkları 2 bin TL için bu yıl ödeme planı yapan yönetim, yetkili makamlardan yardım beklediklerini duyurdu.

"Acil Yardım" çağrısıyla içinde bulundukları zor durumu aktaran Kooperatif Başkanı Nuri Fındık, "Eğer çok geç kalınmadan pompalarımızı tekrar çalıştırma imkanı verilirse, 5 bin dönümü bulan ekili alanlar kurumaktan kurtulabilir. Eğer bunu başaramazsak, köyümüz adeta felaket yaşayacak. Bu hırsızlık hadisesi, adeta doğal afete dönüştü. Yetkililerimizden bizlere yardım eli uzatmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

KARGILI ÜRETİCİLERİN HIRSIZLARLA BAŞI DERTTE
KARGILI ÜRETİCİLERİN HIRSIZLARLA BAŞI DERTTE
KARGILI ÜRETİCİLERİN HIRSIZLARLA BAŞI DERTTE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 18:24:02
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 18:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?