2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Uslu'dan kampus müjdesi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Hitit Üniversitesi'nin kampus alanı ile ilgili müjdeyi Alaca'da verdi.

AK Parti Alaca Kongresine katılan TBMM İdare Amiri Salim Uslu, bir süredir üzerinde titiz bir çalışma yürütülen kampus yeri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Hitit Üniversitesi'nin kampus alanı tamam" diyen Uslu, "Özellikle Çorum belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Sayın valimizde katkı sağladı. Aşağı yukarı kampus alanı 800 dönüm civarında bir arazi. Çorum'un girişinde üniversite ile Çorumu birlikte çalıştırabilecek. Çorum halkı ile üniversiteyi bütünleştirecek bir çalışma başlayacak. Üniversitemizin kadro ihtiyacı vardı. Hitit Üniversitesi'ne 80 kişilik öğretim kadrosu ilave olarak Çorum'a alındı. Tıp fakültesi ile ilgili Çorum Devlet Hastanesi ve Sağlık Bakanlığı ile ilgili anlaşma cihetine gidiliyor. Anlaşma yapıldığında Tıp fakültesi öğrencileri Çorum'da eğitim görecek. Devlet Hastanesi faydalanacak. Eski hastaneyi Tıp Fakültesine devredeceğiz" dedi.

Alaca Meslek yüksek Okulu hakkında da açıklamada bulunan milletvekili Uslu, "21 Kasım 2011 günü YÖK Eğitim Komitesi toplandı. YÖK Eğitim Komitesi Alaca Meslek Yüksek Okulu'na açılması planlanan gıda teknolojisi, kaynak teknoloji ve elektronik ve haberleşme sistemleri programını onayladı. Hayırlı olsun. Bir adım daha atmış olduk. Burada Belediye Başkanımız Muhammet Esat Eyvaz'a, okulun kampusunu gelecek yıla kadar hazırlayacak olan Avni Çelik beye, Alaca Eğitim Vakfı kurucularına, arsa bağışı yapan hayırseverlere teşekkür ediyorum. YÖK'te sorunumuz kalmadı. 30 Kasım'da genel kurulda onaylanacak. Hemen çalışmalara başlayacağız. Bu kampusun tanıtımı iyi yapılırsa burası bir eğitim merkezi konumunda cazip bir kent olacak"

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2011 Pazartesi 17:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?