2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Uzay çatılı modern pazar yeri açıldı

Çorum'da uzay çatı sistemiyle yapılan "Kapalı Semt Pazarı" düzenlenen törenle açıldı.


Mimar Sinan Mahallesi Cuma Semt Pazarı'nın açılış törenine Vali Mustafa Toprak, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, AK Parti Çorum İl Başkanı Turan Atlamaz, ilçe ve belde belediye başkanları, mahalle muhtarları ile daire müdürleri ve çok sayıda davetli ile mahalle halkı katıldı.


Belediye Başkanı Atlamaz, Çorum halkını ve esnafını toz ve çamurdan kurtaracağını belirterek, "Belediye başkanı seçildiği günden bu yana Çorum halkına yakışır bir pazar yeri kazandırmak olan hayalimi bugün gerçekleştiriyorum. Halkımız daha iyi hizmetlere layık, bugün pazar yerinin üzeri kapanması ile hem pazarcı esnafımız, hem de halkımız toz ve çamurdan kurtularak modern bir Pazar yerine kavuşmuştur. Halkımıza hayırlı olsun" dedi.


Başkan Atlamaz, yapılan çalışmayla Cuma Pazarı'nın 6 bin metrekarelik kapalı alan oluşturulduğunu ifade ederek, "Pazar yerinde son teknoloji olan uzay çatı sistemi kullanılmıştır. Bu çalışma Türkiye'ye örnek teşkil edecek bir çalışma" diye konuştu.
Pazar yerinde son teknoloji olan uzay çatı sistemiyle yapıldığını vurgulayan Atlamaz, pazar yerinin cuma günlerinin dışında kapalı otopark olarak kullanılacağını da sözlerine ekledi.


Konuşmaların ardından Vali Mustafa Toprak, Belediye Başkanı Turan Atlamaz tarafından kurdelesi kesilen Cuma Pazarı hizmete açıldı.Cemalettin Kurtoğlu ve Arif Sadi Çolak'ın verdiği konserle halk doyasıya eğlendi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 19:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?