8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Vali Poroy yılın adamı seçildi

Çorum Gazeteciler Cemiyeti, bu yıl ilk kez düzenlediği yılın 'en'leri ödüllerini, gerçekleştirdiği görkemli bir törenle sahiplerine verdi. 

2006 yılında Çorum adına sevindirici gelişmeler Cemiyet Yönetim Kurulu'nun penceresinden yansıdı. Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ittifakla Yılın Adamı, Yılın Toplumsal Oluşumları, Yılın Yatırımcı Kuruluşları ve Yılın Projesi'ni seçti. Çorum Anitta Otel'de gerçekleştirilen törene Çorum Valisi Hüseyin Poroy, AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, CHP Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, Garnizon Komutanı J.Alb. Ufuk Tuncer, Emniyet Müdürü İsmail Karaman, ödül alan kişi ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Vali Hüseyin Poroy, 2006 yılında Çorum'da turizm, eğitim, çevre ve tarımsal çalışmalara verdiği destekten dolayı 'Yılın Adamı' seçildi. Vali Poroy, yurt içi ve yurt dışı furlarda Çorum'un tanıtımı için yoğun çaba sarf etti. Fuarlarda hazırlattığı prestijli standlarla ilgiyi Çorum'un üzerine çekmeyi başarmasından dolayı 'Yılın Adamı' ödülüne layık görülürken, ödülü Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen verdi. Çorum'un asayişi yönünde etkin çalışma gösteren Çorum İl Jandarma Komutanı J.Alb. Ufuk Tuncer ile Emniyet Müdürü İsmail Karaman Cemiyet Özel ödülüne layık görüldü. Ödülleri Çorum Gazeteciler Cemiyet Başkan Yardımcısı Sadık Örgel ile Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Özkaleli verdi. 

Ayrıca Çorum Gazeteciler Cemiyeti, Yılın Toplumsal Oluşumları başlığında yaptığı değerlendirmede 2006 yılının üç önemli kuruluşunu Çorum Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (ÇSTKB), Gıda Bankası ve Dedesli Ovası Türkmen Derneği olarak belirledi. Yılın Yatırımcı Kuruluşları ise Uğur Gurup, Arsan Makine, Labarna Penez Otel İnşaat, Yağmaksan, İkinci Bahar, Nurbaki İnşaat, Ravelli, Selteks Tekstil, Dekor Halı, Gülüstan Karoser, Taç Makine, Karadayı Makine, Hitit Yalıtım, Hayat A.Ş, Ece Banyo, Mutlu Orman Ürünleri, Aygrup Tekstil oldu. Çorum Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu 2006 yılında Yılın Projesi olarak Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan Nurten Türkmen seçildi. Türkmen'in hazırladığı Kardelen Tıbbi Atık Projesi Yılın Projesi olarak belirlendi. Birlik Hazır Beton da yılın yatırımcı firmaları seçildi. 

Törende bir konuşma yapan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, amaçlarının sadece ödül vermek olmadığını belirterek, "Biz Çorum kamuoyu adına ilimize hizmet eden herkesi destekliyor ve yapılan her yatırımın ve hizmetin arkasında olduğumuzu gösteriyoruz" dedi. Çorum'da yatırım yapan kurum ve kuruluşların çok önemli iş yaptıklarını ve bunun da takdir edilmesi gerekitğini hatırlatan Şevket Erzen, "Kamuoyunun habercisi olan biz gazeteciler, haber verme görevimizin yanı sıra toplumda yapılan iyi şeyleri de insanlara aktarmak zorundayız ve bugün düzenlemiş oludğumuz bu törende de gerçekleri gösteriyoruz" şeklinde konuştu. 

Çorum Valisi Hüseyin Poroy ise kendisinin Yılın Adamı seçilmesinden oldukça memnun olduğunu belirterek, "Bugün bu ödülü tüm çalışma arkadaşlarım adına alıyorum. Bu ödül Çorum'da yaptığımız çalışmalarımızda iyi yolda olduğumuzun göstergesidir" dedi. Çorum Gazeteciler Cemiyeti ödül töreni, müzik eğlence programıyla sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 12:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?