30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Vali Toprak'a ziyaret

Çorum İl Çevre ve Orman Müdürü Ziya Çöpür '5 Haziran Dünya Çevre Günü' nedeniyle Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret etti.

Ziyarette kurum çalışanları tarafından Vali Toprak'a orkide çiçek hediye edildi.
Çorum Valisi Mustafa Toprak, kentteki sanayicilerin çevreye duyarlı olduğunu söyledi.

Vali Toprak, zaman zaman çeşitli problemler yaşansa da sanayicinin üretimden kaynaklanan zararlı gazların doğaya salınmasında emisyon tekniklerini kullanarak zararı en aza indirdiğinin altını çizdi.


Çorum'un Türkiye'nin en temiz şehri olduğunu savunan Vali Toprak, temiz şehir imajının korunması gerektiğinin altını çizdi. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün kurulması ile çevre alanında yaşanan problemlerle mücadelenin hızlandığına dikkat çeken Vali Toprak, "İnsanın olduğu yerde çevresel sorunlar muhakkak yaşanacaktır ancak insanların bilinçlenmeleri ile doğadaki tahribat azalacaktır. Yeryüzünde bir çevre problemi varsa bunda insan olarak muhakkak hepimizin payı vardır" dedi.


Çevre konusunda herkesin duyarlı olması için çağrıda bulunan Vali Toprak, dere yataklarının temiz tutulmasında herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğinin altını çizdi. İklim değişikleri ve küresel ısınmanın insanoğlunu gelecekte bekleyen tehlikelerin başında olduğunu vurgulayan Vali Toprak, bundan ders çıkarılarak tedbirler alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 16:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?