2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Vali vatandaşları keneye karşı uyardı

Çorum'da bu yıl Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü nedeniyle 6 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından keneye karşı eğitim seferberliği başlatıldı.


Çorum'un Mecitözü ilçesinde Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışına katılan Çorum Valisi Mustafa Toprak, burada yaptığı konuşmada vatandaşlara kene konusunda uyarılarda bulundu.


Çorum'da bu yıl 57 kene ısırması sonucu KKKA virüsü kapan 57 vatandaştan 6'sının hayatını kaybettiğini hatırlatan Vali Mustafa Toprak, ''Vatandaşlarımızın kene konusunda yapılan uyarılara uyması gerekir. Valililik olarak alınması gereken tüm tedbirleri almaya çalışıyoruz. Ancak vatandaşlarımız da üzerine düşen görevleri yerine getirmeli ve kene konusunu ciddiye almalı. Kene ısırması halinde en kısa sürede sağlık kuruluşlarına müracaat edilmeli" şeklinde konuştu.


Mecitözü Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışını da yapan Vali Mustafa Toprak, vatandaşları muayene konusunda uyararak Aile Sağlık Merkezlerini mutlaka kullanmalarını istedi.
Mustafa Toprak, "Vatandaşlarımız, hastanelere gitmeden önce mutlaka aile hekimlerine görünsünler, daha sonra doktorunun tavsiyesi üzerine hastanelere gitsinler. Çünkü zincirleme olarak muayenemizi yaptırırsak daha sağlıklı hizmet almış oluruz" dedi.


Aile Sağlık Merkezi'nin açılışına Vali Mustafa Toprak, Mecitözü Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, Belediye Başkanı Selçuk Aksoy, İl Sağlık Müdürü Fikret Purtul, İl Tarım Müdürü Abdulbaki Şahin ile çok sayıda davetli katıldı.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 17:18:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sefa IP: 81.215.50.xxx Tarih : 28.06.2008 19:49:08

Sayın valimiz Mustafa bey'e gayretlerinden dolayı teşekkür ederiz...