30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Vali yol çalışmalarını inceledi

Çorum Valisi Mustafa Toprak, Osmancık'tan geçen D-100 Karayolu duble yol çalışmalarını yerinde inceleyerek, Karayolları Bölge Müdürü'nden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.


Çorum il sınırında kalan Amasya il sınırı ile Kastamonu il sınırı arasındaki 69 kilometrelik kısmı inceleyen Vali Toprak Karayolları 7. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu'ndan çalışmaların işleyişi hakkında bilgiler aldı.


Önceki yıl 20 kilometrelik kısmın Valilik tarafından dolgusunun yapılmasının ardından, Amasya il sınırından Osmancık-Kızılırmak köprüsü arasında kalan 24.5 kilometrelik bölüm ile Kastamonu il sınırından Hacıhamza beldesi yakınında bulunan Karayolları Dinlenme Parkı'na kadar olan 20 kilometrelik kısım müteahhit firmaya verilerek çalışmalara başlanmış ve yaklaşık olarak 1 yıl içinde dolguları yapılarak satıh kaplama aşamasına getirilmişti.


Vali Mustafa Toprak'a, D-100 karayolu Çorum il sınırları içinde kalan kısmındaki çalışmalarla ilgili bilgi veren Karayolları 7. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, "Çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Çorum il sınırları içinde kalan 69 kilometrelik bir kısımdaki çalışmalarımızda şu an itibariyle herhangi bir sıkıntı yok. Sadece Boyabat Barajı ve HES çalışmalarından dolayı baraj suları altında kalacak olan 11 kilometrelik bir kısımda şu an için bir çalışma yapılamıyor. Fakat bu kısmın çalışmaları ile ilgili HES projesini üstlenen proje firması ile irtibat halindeyiz. Şu an baraj projesinin geçeceği güzergahlar netleşmiş durumda. Bu kısımda yaklaşık olarak 5-6 kilometrelik bir kısmın biraz kodunu yükselteceğiz. Bir kısmına da dokunmadan sahil şeridini takip edeceğiz. Diğer bir kısmında da ırmağın aksi istikametinden dağın yamacına doğru çekerek geçebileceğiz. Projesi ana hatlarıyla belli oldu, şu an detaylandırıyoruz. Daha sonra yapımcı firmaya bir kısmını teslim edeceğiz. Görünen o ki bu sene 5-6
kilometrelik bir bölüme giremeyeceğiz. Diğer bölümleri bir aksilik olmadığı sürece bu sezon bitireceğiz. Yeni yaptığımız şeridin asfalt kaplamasını tamamlayıp trafiğe açmayı planlıyoruz. Yeni yaptığımız şeridin 24.5 kilometrelik kısmını trafiğe açarak mevcut asfalt kısım ile ilgili dolgu çalışmalarımızı başlatacağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 17:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?