2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Valilik yardım kapısı oldu

Çorum Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yardıma muhtaç insanlara umut oluyor.

Fakirlere, kömür, gıda, sıcak yemek, parasal destek ile okumak isteyen öğrencilere burs veren Sosyal Yardımlaşma Vakfı, çalışmaları ile her kesimden takdir topluyor.
Devletin yoksul vatandaşları kucakladığını belirten Vali Mustafa Toprak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın geçen yıl 112 bin 384 aileye toplam 17 milyon 482 bin 682 YTL'lik yardım yaptığını bildirdi.
Vali Mustafa Toprak, 38 bin 347 nakdi ve ayni yardım, 36 bin 552 kişiye kömür, 2 bin 71 aileye gıda yardımı, 3 bin öğrenciye eğitim yardımı, 668 engelliye nakdi yardım, şartlı nakil transferi kapsamında toplam 50 bin 63 kişiye çeşitli yardımlarda bulunulurken, 554 kişiye iş edinmeleri için destek verildiğini belirterek, "Yoksul vatandaşlarımızın her zamanda yanında olacağız ve onların sıkıntılarını devlet olarak anında çözüm bulacağız" diye konuştu.


Çorum il ve ilçelerinde yoksul vatandaşların sıkıntılarını gidermek için yoğun çaba gösterdiklerini ve vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için devletin tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten Çorum Valisi Mustafa Toprak, geçen yıl merkez ve ilçelerde 36 bin 551 kişiye toplam 54 bin 200 ton kömür dağıtıldığını ve dağıtılan kömürün parasal değerinin 10 milyon 19 bin 688 YTL olduğunu söyledi.
Vatandaşları kış ortasında soğukta bırakmamak için görevlilerin gece gündüz demeden çalıştıklarını anlatan Vali Toprak, "Personelimizin yoğun gayret ve çabasıyla bu yıl da kömürleri sorunsuz olarak dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımız kışı soğukta geçirmedi. Evlerinde sobalarında yakacak kömürleri ulaştırdık. Aynı gayret ve çabayı bu yıl da sürdüreceğiz ve vatandaşlarımız kışın kömürlerini evlerinde yakmış olacaklar" diye konuştu.

VATANDAŞIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN VALİLİK SEFERBER
Çorum'da hiçbir vatandaşın devlet ile olan işlerinin aksamaması için gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirten Mustafa Toprak, özellikle yoksul vatandaşların yardım konusunda işlemlerini kısa sürede yapabilmeleri için özel birimler oluşturulduğunu kaydetti.


Vatandaşların işlemlerde yaşadıkları sıkıntıları giderememesi durumunda veya sıkıntılarını anlatamamaları halinde Valilik tarafından her hafta çarşamba günü Özel İdare Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda halk günü toplantısı düzenlendiğini hatırlatan Toprak,"Vatandaşlarımız tüm başvurularına rağmen sorunlarını çözememesi halinde derindi rahatlıkla anlatılan Halk Günü Toplantıları devam ediyor, ancak vatandaşlarımız iş ve yardım konularında ilgili kurumlara başvurmadan halk günü toplantılarına gelmemeleri kendileri açısından daha iyi olur. Çünkü ilk önce kurumlara başvursunlar daha sonra çözülmemesi veya bir aksaklık olması halinde toplantılara katılmaları daha iyi olur" şeklinde konuştu.

YOKSUL AİLELERE, KÖMÜR VE RAMAZAN YARDIMI
Vali Mustafa Toprak, bu yıl Çorum'daki yoksul ailelere 36 bin 552 kişiye kömür yardımı yapıldığını söyledi.
Mustafa Toprak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlanan yoksul ailelere kömür dağıtımının bu yılda devam ettiğini belirterek, yapılan araştırmalar sonucunda kömür verilmesinde sakıncası olmayan vatandaşlara kömürlerinin dağıtıldığını kaydetti.


Vatandaşları kış ortasında soğukta koymamak için görevlilerin gece gündüz demeden büyük bir fedakarlık örneği içersinde çalıştıklarını anlatan Soylu, "Personellerimizin yoğun gayret ve çabası ile bu yılda kömürleri sorunsuz olarak dağıtmanın mutluluğunu yaşayacağız ve vatandaşlarımız kışın evlerinde sıcak sıcak oturma imkanı bulacak. Hiçbir vatandaşımız parası olmadığı için evinde sobasız ve kömürsüz oturmayacak, kışı soğukta geçirmeyecekler. Evlerinde sobalarında yakacak kömürleri zamanında
ulaştıracağız" diye konuştu.

VATANDAŞLAR SICAK YEMEK YİYORLAR
Vakfa bağlı olarak işletilmekte olan Aşevi 20 Nisan 1988 tarihinde bir protokol ile Çorum Belediyesi'nden devir alındığını anlatan Mustafa Toprak, "Aşevinden her gün bin kişiye öğle yemeği verilmekte olup, yemek alanların büyük çoğunluğu yemeği kaplar ile evine götürmektedir. Aşevi yıl boyunca dini bayram tatilleri hariç haftanın her günü hizmete devam etmektedir. Aşevinde 3 aşçı çalışmaktadır" dedi.

KİMSESİZLER İÇİN UMUT EVİ
Çorum Valisi Mustafa Toprak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağlı aşevi yanında 15 kişi kapasiteli müstakil bir ev kiralanarak, düzenlenmiş, kimsesiz ve korunmaya muhtaç insanlar barındırılmakta tüm ihtiyaçları vakfımızca karşılanıyor" diye konuştu.


Toprak, "Özellikle kış aylarında sokakta kalan insanlarımız bu barınma evine alınarak soğuktan ve hastalıklardan korunmaktadır. Bu çalışmada Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile koordinasyon sağlanmakta olup, Huzurevine kabul edilebilecek durumda olanlar da bu evde geçici olarak barınmaktadır. İlimizde ve ilimiz dışındaki huzurevlerinde yer bulunması halinde barınmaya muhtaç kişilerin yerleştirilmesi temin edilmektedir" şeklinde konuştu

EĞİTİME TAM DESTEK
Çorum Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir çalışma içerisinde bulunurken, aynı zamanda, okumak isteyen öğrencilere de destek sağlıyor.
Vakıf bu yıl 3 bin öğrenciye eğitim yardımı, 668 engelliye nakdi yardım, şartlı nakil transferi kapsamında toplam 50 bin 63 kişiye çeşitli yardımlarda bulunduğunu açıklayan Vali Mustafa Toprak, Vakıf olarak Eğitime yüzde yüz destek verdiklerini ve okumak isteyen her çocuğun her ocm başvurularına rağmen soruöğrencinin yanında olduklarını ve gereken tüm ihtiyaçlarını vakıf tarafından karşılandığını söyledi.

'SİZDE UMUT OLUN'
Yardımsever tüm vatandaşların Çorum Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yardım yapabileceğini anlatan Vali Mustafa Toprak, "İnsanlara yardım etmek isteyen hayırsever vatandaşlarımız bizim vakfımızın aracılığı ile yardımlarını yapabilirler. Çorum ve ilçelerdeki yardıma muhtaç insanlarımızın kayıtları vakfımızda bulunması nedeniyle, hayırseverlerin kime yardım etmek istediklerinde o kişiyle ilgili bilgiye sahip olacaklardır. Yapılan yardımların doğru kişilere verilmesi sağlanacaktır" diye konuştu.

'HALKIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ'
Çorum Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak vatandaşların sıkınırlarını gidermek amacıyla kurulduğunu hatırlatan Çorum Valisi Mustafa Toprak, "Vakfımız yardıma muhtaç tüm insanların dert ortağı, onların umut kapılarıdır. Bizler yardıma muhtaç olan ve bizlerden yardım isteyen her insana yardım elimizi uzatıyoruz. İhtiyacı olan vatandaşlarımız hiçbir kapı aramadan Vakfımıza müracaat ederek yararlanabilirler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 18:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?