7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Velipaşa Konağı'na görkemli açılış

Çorum Belediyesi tarafından restore edilerek yeni bir çehre kazandırılan ve yapılan ihale ile özelleştirilen tarihi Velipaşa Konağı, yeni tarzıyla hizmete girdi. 

Uğur-Timur Cevher kardeşlerin işletmeciliğini üstlendiği konağın açılışına Belediye Başkanı Turan Atlamaz, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve belediye meclis üyelerinden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Başkan Turan Atlamaz, kültürsüz şehirlerin kafasına yumruk yemiş ve biçare durumdaki bir kişiden farksız olduğunu söyledi. Belediye olarak kültür varlıklarını korumak zorunda olduklarını belirten Atlamaz, "Velipaşa Konağı'nda geleneksek Çorum yemekleri ve kültürün bütün çizgileri mevcut. Konak konusunda birçok spekülasyonlar yapıldı. Burada yapılan saldırıları dile getirerek huzurunuzu kaçırmak istemiyorum. Ortada gördüğünüz bu eser, birçok şeyin cevabıdır. İşletmecilerin çok daha kaliteli hizmet vererek, Çorum'u en iyi şekilde tanıtacağına inanıyorum" diye konuştu. 

7 bin yıllık geçmişe sahip ve kültürler odağı bir kent olan Çorum'da bir çok tarihi eserin gün ışığına çıkartılarak kültürümüze kazandırılamadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Atlamaz, "Velipaşa Konağı'nın, tarihi konakları olan insanlarımıza teşvik adına güzel bir örnek olmasını diliyorum. Tarihimizi, kültürümüzü, geleneksel Çorum yemeklerini, Çorum insanının yaşantısındaki haremlik-selamlık yaşantısını, kısaca öz kültürümüzün bütün çizgilerini, iç mimarisini, geleneksel çizgilerini taşıyan Velipaşa Konağı'nı, gelecek nesillerin adeta bir müze gibi görüp, bu kültürü benimsemelerini diliyorum" idelerini kullandı. 

Daha sonra yapılan duaların ardından, açılış kurdelesi Belediye Başkanı Turan Atlamaz tarafından kesildi. Açılışta davetlilere ikramda bulunuldu, keman dinletisi sunuldu.
.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 00:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HALİM VELDET IP: 88.242.62.xxx Tarih : 21.12.2006 22:03:58
ben halim çorumda ilk çalıştıgım yerlerden birisi görkemli açılış ve iyi bir kadro sahipti.velipaşakonagını servis elemanı olarak bence temsil ettigimize inanıyorum. Başarılarının devamını diliyorum