2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Yaban domuzları şehri indi

Çorum'un Osmancık ilçesinde yaban domuzları şehre indi.

Yerleşim yeri içerisinde aniden caddeye çıkan yaban domuzu kazaya neden oldu. Kamyonet çarptığı yaban domuzlarından birisi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, gece saat 23.00'da Aşıkbükü köyünden ilçe merkezine dönen Lütfi Aktaş (28) yönetimindeki 19 EL 099 plakalı kamyonet, Koyunbaba Mahallesi Burhan Uludağ Caddesi yaban domuzu sürüsüne çarptı. Araçta maddi hasar meydana gelirken bir yaban domuzu telef oldu.

Araç sürücüsü Lütfi Aktaş, yaklaşık 20 kadar yaban domuzunun çeltik tarlalarının arasından aniden önlerine çıktığını ve duramayarak bir yaban domuzuna çarptıklarını söyledi. Araçtan indikleri esnada geride kalan bir grup yaban domuzunun da üzerlerine geldiğini anlatan Aktaş, domuzlar uzaklaşıncaya kadar bir süre araç içerisinde korunduklarını ifade etti.

Kazayı gören Sürek Avcısı Mesut Yoludoğru ilçede yaban domuzlarının sık sık yerleşim yeri içerisine kadar indiğini hatırlatarak Osmancık'ta turizm amaçlı yaban avı yapılması önerisinde bulundu. İlçe halkının artık eskisi kadar avlanmadığına dikkat çeken Yoludoğru, "Yaban hayvanlarının yerleşim yerlerine inmemesi için av çok önemlidir. İlçemizde artık eskisi kadar av faaliyeti yok. Olsa da yaban domuzları çok fazla avlanmıyor. Aslında bu ilçemiz için bir turizm potansiyeli olabilir. Bölgede av turizminin yapılması hem yaban hayvanlarının şehre inmesini önler hem de ilçeye turizm geliri sağlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2011 Perşembe 18:26:42
Güncelleme :17 Kasım 2011 Perşembe 18:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?