3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Yaban hayvanları için 11 ton yem

Çorum Çevre Müdürlüğü, yoğun kar ve kötü hava şartları nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanları için arazilere yem bırakıyor. Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yaban hayvanları için doğaya 11 ton yem atıldı.

Çevre ve Orman Müdürü Ziya Çöpür, yoğun kar nedeniyle yaban hayvanların aç kalıp ölmemesi için araziye yem attıklarını belirterek, "Bu yıl hayvanlar için 11 ton yem attık ve bundan sonra da araziye yem bırakacağız" diye konuştu. Türkiye'de ve Çorum'da bu yıl hüküm süren aşırı soğuk ve kar yağışından doğadaki kanatlı hayvanların ve dışarıda yaşayan sokak hayvanlarının olumsuz etkilendiğini belirten Ziya Çöpür, "Doğadaki dengenin bozulmaması için bu hayvanların hayatta kalmalarını sağlayacak olan yiyecek ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlara atıklar konusunda uyarılarda bulunan Ziya Çöpür, "Yemek atıklarını çöpe atmak yerine, çevre kirliliği oluşturmadan yaban hayvanlarının ihtiyacı için kullanalım. Sahipsiz sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyacını karşılamak için atıklara ihtiyacımız var. Vatandaşlarımız duyarlılık gösterip, atıkları toplayarak bize teslim edebilirler. Özellikle lokantalara sesleniyorum, lütfen yemek atıklarınızı çöpe atmayın, binlerce yaban hayvanı bu yemekleri bekliyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 10:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?