8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Yaban hayvanları için 13 ton yem

Çorum Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından kışın yaban hayvanlarının aç kalmaması için doğaya 13 ton yem bırakıldı. Çevre ve Orman İl Müdür Ziya Çöpür, aşırı soğuklar ve kar yağışı nedeniyle yaban hayvanlarının yiyecek bulma konusunda güçlük çektiğini söyledi. 

Çöpür, yaban hayvanlarının aç kalmaması amacıyla merkez, Alaca, Kargı ve Mecitözü ilçeleri ile bu yerleşim birimlerine bağlı köyler ve merkeze bağlı Sıklık mevkisi ile Çomar Barajı çevresine yaklaşık 13 ton yem bırakıldığını bildirdi. Ziya Çöpür, ayrıca Kargı Orman İşletme Müdürlüğü aracılığı ile Kargı İlçesi'ndeki geyik ve karacaların da aç kalmaması için bazı bölgelere kuru ot bırakılacağını kaydetti. Bu konuda halkın da duyarlı olmasını istediklerini ifade eden Çöpür, ''Vatandaşların, kar yağışının yoğun olduğu günlerde evlerinin ve pencerelerinin önüne kuşlar için yiyecek bırakmalarını istiyoruz. Unutmayalım ki doğa hepimizin ortak malıdır'' diye konuştu. 

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Osmancık, Oğuzlar ve Kargı'ya bırakılan sülünlerin korunması ve beslenmesi için özel ekip oluşturuldu.
Edinilen bilgiye göre, Çevre Müdürlüğü tarafından doğaya bırakılan 5 bine yakın sülünün kış aylarında aç kalmamaları için özel yem dağıtıldığı belirtilirken, oluşturulan özel ekip sülünleri beslemek için yoğun çaba gösterdikleri ifade edildi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 14:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayhan IP: 85.97.67.xxx Tarih : 8.02.2007 23:14:38
çok faydalı br bir iş yapılmış yalnız Çorumda yaban domuzlarının vurulması için "önüne gelene" 25 fişek verilmesi ve domuzlar başta olmak üzere tavşan ve kekliklerinde soyunun kurutulması, bu vesile ile de yaban tv de Çorumun haber yapılması bizleri çok üzdü. Yaban hayatına biraz saygılı olunsun Yazıktır! Günahtır!