2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Yardım kolileri yola saçıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Van'a gönderilen yardım malzemelerini taşıyan TIR'daki gıda kolileri Çorum Mecitözü ilçesi yakınlarında yola saçıldı.

Van Valisi Münir Karaalioğlu'nun acil yardım çağrısı üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi depremzedeler için 15 TIR yardım malzemesi hazırladı. Yardım malzemelerini taşıyan 15 TIR dün Ankara'dan deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

Ancak içerisinde gıda maddelerinin bulunduğu Osman Yavuz yönetimindeki TIR'daki malzemeler, araç içerisinde paletin kayması sonucu kırılan direk nedeniyle Çorum-Mecitözü karayolunun 25. kilometresinde yola saçıldı. Seyir halinde olan TIR'dan yüzlerce yardım paketinin yola saçıldığını fark edemeyen sürücü yoluna devam etti. Yardım malzemelerinin yola saçılması karayolundan geçen vatandaşların polis ve jandarmaya haber vermesi üzerine ortaya çıktı.

Bunun üzerine Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri Mecitözü İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ile Amasya Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi vererek TIR'ın durdurulmasını isterken, diğer taraftan da Mecitözü Belediyesi'ne ait temizlik ekibi istedi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri ve polis yolda güvenlik önlemi aldı. Olay yerine ilk önce bir pikap ile 6 temizlik görevlisi gönderildi. Gelen aracın yetersiz olması üzerine bu sefer kamyon çağrıldı. Kamyonun bölgeye gelmesi üzerine olay yerinde bulunan temizlik görevlileri ve askerler yardım kolilerini toplamak için seferber oldu.

Yardım malzemelerinin yola saçıldığını gören bir vatandaş, "Mecitözü'nde lastik yaptırıyorduk. TIR çadırı açılmış şekilde ilerliyordu. TIR'ın arka bölümündeki bir kısım boşalmıştı" dedi.

Yardım malzemelerinin yoldan toplanması sırasında bir trafik kazası da ucuz atlatıldı. Yoldan geçen bir otomobilin alınan güvenlik tedbirine rağmen hızlı bir şekilde olay yerine gelince önünde bulunan polis aracına çarpmamak için ani fren yaptı. Birkaç kez fren yaparak durmaya çalışan araç sürücüsü karşı yönden gelen traktöre çarpmamak içinde ani bir manevra yaptı.

Öte yandan, yardım malzemelerinin yola saçıldığı TIR'ın sürücüsü Amasya yakınlarında durduruldu. Polisler tarafından eşlik edilen TIR daha sonra Mecitözü ilçe terminaline çektirildi. TIR sürücüsünün yaşadığı şok yüzüne yansıdı.
TIR sürücüsü Osman Yavuz, "TIR'ın direği eğilmiş. Direk eğilince malzemeler dökülmeye başlamış. Arkadan gelen arkadaş söyledi ben de durdum. Ankara'dan sabah yola çıktık. Palet kayınca direği kırmış. Yandan düştüğü için farkına varamadık" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2011 Perşembe 18:31:10
Güncelleme :21 Kasım 2011 Pazartesi 15:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?