2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Yardım TIR'ları yola çıktı

Van'daki depremin ardından Çorumgaz Anonim Şirketi tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan soba, tüp, battaniye ve 2 adet konteynır, bölgeye gönderildi.

Çorumgaz Anonim Şirketi Genel Müdürü Kasım Kahraman, Van'daki depremzedelere destek olmak amacıyla düzenledikleri 'Haydi Hep Birlikte Isınalım' adlı kampanya kapsamında, Çorum ve Çankırı'da 140 katalitik soba, 290 tüp toplandığını söyledi.

Depremin ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) tarafından afet bölgesinde ısıtıcı cihazlara ihtiyaç duyulduğuna dair açıklama yapıldığını Kahraman, "Biz de doğalgaz verdiğimiz müşterilerimizin evlerinde boşa çıkan tüpler olduğunu  biliyorduk. Bu tüpleri değerlendirmek amacıyla bir kampanya başlattık. Müşterilerimizden 140 katalitik soba temin ettik. Kontrolleri ve bakımları yaptırıldı. Şuan hepsi çalışır halde. Ayrıca kampanya kapsamında toplanan 290 tane tüp de bakımları ve dolumları yaptırıldıktan sonra kullanıma hazır hale getirildi" dedi.

Çorumlu ev hanımlarının da 150 adet elektrikli battaniye ile kampanyaya destek verdiğini açıklayan Kahraman, ayrıca barınma sorunları için de şirket olarak 2 adet konteynır temin ettiklerini bildirdi. Acıların paylaştıkça azaldığını vurgulayan Kahraman, "Biz sıcak evlerimizde kışın keyfini çıkartırken, deprem bölgesindeki insanların soğuk geceleri açıkta üşüyerek geçirmelerini kabul edemezdik. Bir katalitik sobayla 4 kişinin ısınabileceği düşünülürse gönderdiğimiz malzemeyle yaklaşık 500 kişi  ısınabilecektir. Bu kampanyaya destek olan Çorum ve diğer illerde bulunan halkımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Kahraman, ayrıca Karabük, Kastamonu, Yozgat ve Safranbolu'da toplanan yardım malzemelerinin de oralarda bulunan belediye ve sivil toplum kuruluşlarının aracılığıyla bölgeye gönderileceğini sözlerine ekledi.

Vali Nurullah Çakır ise, bir daha böyle acıların yaşanmaması temennisinde bulunarak, "Depremin ardından Türk milleti kenetlenerek adeta yardım için seferber oldu. Çorumgaz Anonim Şirketi de böyle bir çalışma yürütmüş. Kendilerine ve destek olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Malzemelerin bulunduğu TIR ve kamyon edilen duaların ardından Van'a hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2011 Cumartesi 18:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?