3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Yarım saat yağan yağmur hayatı felç etti

Çorum’da öğle saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış, bazı evlerde su baskınlarına neden olurken, metrekareye 15.4 kilogram yağmur düştüğü açıklandı. Saat 11.00’da başlayan ve yaklaşık yarım saat süren sağanak yağış, il merkezinde hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Bir çok evin bodrum katlarını su basarken, insanlar sokaklarda ve bozulan araçlarının içinde mahsur kaldı. Göle dönen caddelerden geçemeyen bazı vatandaşlar, çareyi birbirlerinin sırtına binmekte buldu.

Araçlar, su dolu yollardan geçerken zaman zaman zor anlar yaşadı. Şehrin yüksek kesimlerinden gelen sel suları, Gazi, İnönü ve Milönü Caddesinde yüzlerce insanın mahsur kalmasına neden oldu.

Trafiğin felç olduğu şehirde, birçok araç arızalanarak yolda kaldı. Sağanak yağış, özellikle Bahabey Caddesi, Fatih Caddesi, Ata Caddesi ve şehrin kenar semtlerinde etkili oldu. Şehrin muhtelif yerlerinde sel baskınlarına neden olan ve 29 dakika süren şiddetli yağış esnasında, metrekareye 15.4 kilogram yağış düştü.

İlk belirlemelere göre, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve Buharaevler’de 10 evde su baskını yaşandı. Yapılan ihbarları değerlendiren itfaiye ekipleri, kısa sürede su baskını olan evlere ulaşarak vatandaşların mağdur olmalarını önledi.

Diğer taraftan, okullarından çıkan öğrenciler de evlerine giderken zor anlar yaşadı. Tarım arazileri sular altında kalırken, meteorolojiden alınan bilgiye göre, yağışların hafta sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

Yetkililer, son haftalarda yağan yağmur nedeniyle toprağın suya doyduğunu belirterek, vatandaşlardan sel ve taşkınlara karşı dikkatli olmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 17:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kamil IP: 84.44.8.xxx Tarih : 27.08.2006 12:27:39
Ya ben doğma büyüme Çorumluyum. Az bir yağmur yağsa, suyun basmadığı ev yok. Bu da Çorum'da alt yapının olmadığını gösteriyor. Çorum'a iyi bir altyapı gerekiyor. O zaman bu gibi sorunların ortadan kalkacağına eminim.