3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

'Yaşama umutla bağlıyım'

ÇORUM'da 2 bacağı diz kapaklarından itibaren olmayan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan 22 yaşındaki Mehtap Kaya, hayata dört elle sarılıyor. 22 yıllık yaşamı boyunca 32 ameliyat geçiren Kaya, “Her şeye rağmen yaşama umutla bağlıyım” dedi.

Doğduktan 3 gün sonra omurilik felci geçiren Mehtap Kaya, üzerine bir gün bile basıp yürüyemediği ayaklardan yoksun olmasına rağmen yaşama arzusundan bir şey kaybetmiyor.

Neşesi ve gülen gözleri ile herkese mutluluk saçan Kaya, 32 kez ameliyat masasına yattığını belirtti. Ailesiyle birlikte Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan Kaya, “Henüz bebekken ayak topuklarımda meydana gelen kangren nedeniyle bugüne kadar 32 ameliyat oldum. Yaklaşık üç yıl önce topuklarımdan diz kapaklarıma kadar her iki bacağım da kesildi. Ancak her şeye rağmen yaşama büyük bir umutla bağlıyım” dedi. 

İnsanların kendisine engelli olarak bakmasını içine sindiremediğini söyleyen Mehtap Kaya, “Beni en çok rahatsız eden konu, bana başka bir canlıymışım gibi bakmaları. Benim insan olduğumu unutuyorlar. Bedensel engelli olmak, zihinsel engelli olmak değildir” diye konuştu. Azmi ile tüm engellerin üstesinden gelebildiğini söyleyen Mehtap Kaya, çamaşır ve bulaşık yıkadığını, ütü ve yemek yapabildiğini de belirtti

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 14:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gurbettci IP: 85.1.35.xxx Tarih : 4.10.2008 14:17:20

merabalar bu kardesimizi yanliz birakmak istemiyoruz onla telefonlasip konusmak istiyoruz sizden ricam email veya telefon numarasini verebilirmisiniz kendiside isterse tabikii,veya diger kardeslerimizin de olabilir tabiki ama corumlu olursa daha iyi olur izinde gitmek sorun olmazz malum izinler kisitli