5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Yaşlı çift 'evlatları' için ağladı!

YAŞLI ÇİFT ÇALINAN KOYUNLARI İÇİN GÖZYAŞI DÖKÜYOR

Çorum'un Sungurlu ilçesinde çalınan 4 koyun ve 4 kuzunun yasını tutan Karayel çifti yavrularım diye tabir ettikleri koyun ve kuzularını yasını tutuyor.

Akçay Mahallesi Ferman Sokak'ta tek katlı bir evde yaşayan Mahmut Karayel (81) ile Kınalı Karayel (76) 1 hafta önce evlerinden çalınan 4 koyun ve 4 kuzuları için gözyaşları içinde hırsızlara, "Ne olur evlatlarımı geri getirin" diye seslendi.

15 yıldır 4 koyun 4 kuzu ile yaşadıklarını söyleyen Kınalı Karayel, "15 yılda ancak 4 koyun 4 kuzu yapabildik. Onlar benim yavrularımdı. Her gün boynunu kucaklayıp, gözlerini öpüyordum. Kuzularımı şişelerle süt içirerek büyütüyordum. Onları besledim mi içim rahat

oluyordu. Onları beslemedim mi, kendim bile yemiyordum. Sobamı bile yakmıyordum. Şimdi ben onlarsız ne yaparım. Buradan bu vicdansızlara sesleniyorum. Az biraz içinizde insanlık duygusu varsa bizim çocuklarımızı geri getirsin" diyerek gözyaşı döktü.

Emniyet yetkililerinin bir haftadır koyunlarını ve kuzularını aradıklarını söyleyen Kınalı Karayel, "Allah hepsinden razı olsun. Bir haftadır bizimle ilgileniyor, bizimle pazara gidiyorlar. Şuana kadar Çorum'a, Çankırı'ya, Alaca'ya gittik. Bugünde Kırıkkale'ye gidecektik. Ama gidemedik" dedi.

Her an koyun ve kuzularının geri geleceği ümidiyle güne başladığını belirten Kınalı Karayel, "Onlarsız geçen her gün için kahrediyorum." şeklinde konuştu.

Mahmut Karayel ise, "Biz iki yaşlı kişiyiz. Koyunlarımız ve kuzularımızla gül gibi yaşayıp gidiyorduk. Onlar bizim birer evlatlarımız oldu. Bizim kimseyle bir sorunumuz yoktu. Kimler bize bu olayı layık gördüyse, bir şey diyemiyorum. Koyun ve kuzularımızın çalınması bizleri çok üzdü. Ne olur bizim yavrularımızı geri getirsinler" dedi.

YAŞLI ÇİFT ÇALINAN KOYUNLARI İÇİN GÖZYAŞI DÖKÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 21:30:01
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 09:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?