5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Yaşlı çiftin yüzü güldü

YAŞLI ÇİFT KOYUN VE KUZULARINA KAVUŞTU

Çorum'un Sungurlu ilçesinde çalınan 4 koyun ve 4 kuzunun yasını tutan Karayel çiftinin yüzünü Kaymakamlık ve hayırsever vatandaşlar güldürdü.

Akçay Mahallesi Ferman Sokak'ta yaşayan Mahmut Karayel(81) ile Kınalı Karayel(76) çiftinin evlerinde besledikleri koyun ve kuzuları Mart ayında çalınmıştı. Bunun üzerine çalınan koyunların yasını tutmaya başlayan çift, "Ne olur evlatlarımı geri getirin" diyerek hırsızlara seslenmişti.

Yaşanan olayın ardından devreye giren Sungurlu Kaymakamlığı ve isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever, yaşlı çifte, 2 koyun ve 2 kuzu alarak ulaştırdı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'ndeki görevli polisler Karayel çiftini evinde ziyaret ederek koyun ve kuzuları teslim etti. Koyun ve kuzuları gören yaşlı çift sevinç gözyaşlarına hakim olamadı.

15 yıldır 4 koyun 4 kuzu ile yaşadıklarını söyleyen Karayel çifti, "15 yılda ancak 4 koyun 4 kuzu yapabilmiştik. Ama vicdansızlar koyun ve kuzularımızı çaldı. 1 ay boyunca her an koyun ve kuzularının geri geleceği ümidiyle güne başladık. Evimiz sanki onlarsız bomboştu. Allah İlçe Kaymakamımızdan, Emniyet Müdürümüzden, hayırsever vatandaşımızdan, polisimizden razı olsun. Onların hakkını nasıl ödeyeceğiz bilemiyorum" dediler.

YAŞLI ÇİFT KOYUN VE KUZULARINA KAVUŞTU
YAŞLI ÇİFT KOYUN VE KUZULARINA KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 16:20:05
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 09:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?