5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Yaşlıların maaş çilesi bitmiyor

YAŞLILARIN MAAŞ ÇİLESİ BİTMİYOR

Çorum'un Sungurlu ilçesinde 3 ayda bir dağıtılan engelli ve yaşlılık maaşını alabilmek için sabahın erken saatlerinde PTT önüne gelen yaşlılar izdihama yol açtılar. Yüzlerce yaşlı, 3 ayda bir aldıkları maaşlarını çekebilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan PTT binası önüne geldi.

Çoğunluğu sabah namazının ardından PTT önünde beklemeye başlayan yüzlerce yaşlı, mesai saatinin başlamasını bekledi. Mesai saatinin başlamasının ardından kapıların açılmasıyla birlikte yaşlı ve özürlüler bir an önce gişelere geçip maaşlarını çekmek için birbirini itmeye başladılar.

Özürlüler ile yaşlı kadınların ezilme tehlikesi geçirdiği izdiham sırasında bazı yaşlılar fenalaştı. Yaşanan izdihamın ardından polis, kuyrukta bekleyen yaşlıları gruplar halinde PTT binasına alarak izdihamı önlerken kuyrukta bekleyenler arasında sıra tartışması yaşandığı görüldü.

Bazı yaşlılar bankadan sonra PTT'de de sorun yaşadıklarını dile getirerek, "Her 3 ayda bir zor şartlarda 3 kuruş para alıyoruz. İhtiyacımız olmasa saatlerce kuyrukta bekleyip ezilme tehlikesi geçirerek bu parayı almayız. Ama maalesef buna mecburuz" dediler.

YAŞLILARIN MAAŞ ÇİLESİ BİTMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 15:13:05
Güncelleme :9 Aralık 2010 Perşembe 17:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?