30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Yatağa mahkum kadına devlet eli

Çorum'da 3 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucunda yatağa mahkum olan genç kadına devlet sahip çıktı.

Yaşadığı harabe evden alınan kadın, Nevşehir Rehabilitasyon Merkezi'ne kaldırıldı.
Geçirdiği trafik kazasından sonra belden aşağısı tutmayan Gülay Güldik (30), bu olaydan sonra bir daha yürüyemedi. Kazadan sonra yatağa mahkum olan genç kadın, 1 yaşındaki kızını da bakamadığı için yetiştirme yurduna vermek zorunda kaldı. Geçirdiği kazadan sonra bakımını üstlenen kocası ise 1 hafta önce bir yaralama olayına karıştığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulunca tek başına kalan kadın, çaresiz durumda kaldı.
Kendisinden kira almayan ev sahibi Zekine Bal dışında hiç kimsenin kapısını çalmadığı genç kadın, Çorum Valisi Mustafa Toprak'ın talimatı üzerine harekete geçen Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından kalmakta olduğu harabe halindeki evde ziyaret edildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Oruç ve beraberindeki sağlık ekibi, genç kadını ziyaret ederek kendisini Nevşehir Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştireceklerini söylediler. Devletin yardımını kabul eden Gülay Güldik, sağlık görevlilerinin yardımıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tahsis edilen ambulansla Nevşehir Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. Eşinin cezaevine girmesinden sonra bir hafta süreyle kendisine ev sahibi Zekine Bal'ın baktığını belirten Gülay Güldik, Zekine Bal ve tedavisinin yapılacak olmasında katkıda bulunanlara teşekkür etti.


Kızı gibi baktığı kiracısını hüzünlü bakışlarla Nevşehir'e uğurlayan ev sahibi Zekine Bal (77) ise, Gülay Güldik'ten kira parası almadığını ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını anlatarak, "Gülay hastaydı. İmkanlarım ölçüsünde ona sahip çıktım. Devletimiz elini uzatarak daha rahat bir ortama kavuşturdu. İnşallah iyileşir kocasına ve çocuğuna kavuşur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 19:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?