2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Yatırım var ama elektrik yok

YATIRIM VAR AMA ELEKTRİK YOK

Çorum'un Sungurlu ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) ilk fabrika inşaatı tamamlandı. Makineleri kurulan ve üretim safhasına gelen fabrika OSB'de elektrik olmaması nedeniyle faaliyete başlayamıyor.

Sungurlu OSB'ye bin 200 metrekare kapalı alana oto yedek parça imalatı için fabrika kuran Atik Otomotiv Ltd. Şti. elektrik, su ve telefon hatlarının olmayışından dolayı üretim yapamıyor. Atik Otomotiv Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Atik, "Sungurlu'nun gelişmesi için öncü biz olalım dedik ve OSB'ye ilk yatırımı biz yaptık. İnşaatımız tamamlandı ve makine alımlarına başladık. Bir kısmını yerleştirdik Aldığımız makineleri test edip bir an önce üretime geçmek istiyoruz ama ne yazık ki elektriğin olmayışından dolayı bir türlü test edemiyoruz. Bu nedenle de imalatımız her geçen gün gecikmekte" dedi.

Çorum ile Samsun arasında bürokrasi engeline takıldıklarını iddia eden Atik, " Şu anda OSB'de ne elektrik var, ne su var, ne de telefon var. Bizden sonra gelecek yatırımcıların önünü açmak için yetkililerden sorunu bir an önce çözmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

YATIRIM VAR AMA ELEKTRİK YOK
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2011 Salı 17:54:02
Güncelleme :4 Ocak 2011 Salı 17:58:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?