2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Yemin töreni

Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda acemi eğitimini tamamlayan 321. kısa dönem 38 er, düzenlenen törenle yemin etti.


Yemin törenine Vali Mustafa Toprak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Tuncer, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, Askerlik Dairesi Başkanı Personel Albay Recai Aslan, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Albay Mehmet Taran, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgut Bayraktar, Müftü Dursun Kaplan ve aileler katıldı. Törende konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ufuk Tuncer, "4 hafta önce törenlerle, dualarla Peygamber ocağına uğurladınız. Şimdi karşınızda bulunan sevgili evlatlarınız askerliğin temel eğitimini tamamlamış olarak, az önce huzurlarınızda ettikleri kutsal yeminle vatan savunmasında görev almaya ve verilebilecek her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belittiler. Uğruna nice şehitler verilen onur sembolümüz olan bayrağımızın ve burada hazır bulunanların huzurunda, gerektiğinde bu vatan için seve seve canınızı vereceğinize, namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. Ettiğiniz bu kutsal yemini, destur alacak ve askerliğiniz boyunca hatırınızdan çıkarmayacaksınız. Yüce Türk ulusunun emrinde ve Ulu Önder Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda, yurdumuzun bölünmez bütünlüğü için mücadele edeceksiniz. Bu mücadelenizde Türk vatanını bölmek isteyen içeride ve dışarıda örgütlenmiş hainlerle karşılaşacaksınız" diye konuştu.


Görevlerinin bu vatanı korumak olduğunu vurgulayan Jandarma Er Mustafa Demir ise, "Biz bu vatanın bileği bükülmez bekçileriyiz" dedi.


Demir'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Jandarma Er Ünal Karabağ da, "Jandarmayım Ben" isimli şiiri okudu.


Törende bazı asker yakınları gözyaşlarını tutamazken, aileler yemin eden çocuklarının rütbe takılma anını görüntülemek için birbirleriyle yarıştılar. Program, ödül töreninin ardından sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 19:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?