5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Yeni neyzenler yetişiyor

ÇORUM BELEDİYESİ YENİ NEYZENLER YETİŞTİRİYOR

Çorum Belediyesi üflemeli çalgılardan olan ney için kurs düzenliyor.

Çorum Belediyesi, Kültür ve Sosyal etkinliklerini sanatın çeşitli dallarına verdiği desteklerle sürdürüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, yapılan bu çalışmayla Çorum'daki bir eksikliği daha gidermiş olduklarını söyledi. Gül, Müzik aletleri içerisinde neyin Türk halkı tarafından büyük bir ilgi ve alaka görüp sevildiğini belirterek, "Bizde Çorum Belediyesi olarak 'ney'i sevip de öğrenmek isteyenlere fırsat vermek için böyle bir kurs düzenledik" dedi.

Belediye tarafından düzenlenen ney kursunun yaklaşık 1 ay önce başladığını kaydeden Gül, kursun İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ubeydullah Sezikli tarafından verildiğini açıkladı. Başkan Yardımcısı Gül, ney kursunun Cumartesi günleri Turgut Özal iş merkezindeki Belediye Konferans salonunda 12.30-14.00 saatleri arasında verildiğini ifade ederek, "Kursu kaçırmış olan üzülmesinler. Yeni başlayacak olanlar için 1-15 Şubat tarihleri arasında yeni kayıtlar alınacak. Ney kursuna katılmak isteyen Çorumlular belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne müracaat edebilirler" diye konuştu.

Bünyesinde Türk Halk Müziği Korosu ve Türk Sanat Müziği Korosu bulunan Çorum Belediyesi, bir de Tasavvuf Musikisi korusu kurdu. Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Tasavvuf Musikisi sevenler için koro kurduklarını bu koronun yöneticiliğini de İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Ubeydullah Sezikli'nin yaptığını söyledi. Tasavvuf Musikisi Korosunun çalışmalarına devam ettiğini belirten Zeki Gül, koronun ilk konserini 30 Nisan 2010 tarihinde vereceğini de sözlerine ekledi.

ÇORUM BELEDİYESİ YENİ NEYZENLER YETİŞTİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 18:47:05
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 19:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?