9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Yere tükürene para cezası

ÇORUM'un İskilip İlçesi Belediye Başkanı AKP'li Orhan Öztürk, meclis toplantısında gündem dışı maddeler görüşülürken söz alarak, yere tükürenlere para cezası verilmesini teklif etti. Meclis üyeleri de teklifi onayladı. Buna göre yere tükürene 60 YTL para cezası kesilecek.


İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, Belediye Meclisi toplantısında gündem dışı maddeler görüşülürken söz aldı. Başkan Öztürk, yere tükürmeye yasak getirilmesini teklif etti. Başkanın teklifine sıcak bakan meclis üyeleri yasağın uygulanmasına oy birliği ile karar verdi. 9'u AKP ve 3'ü MHP olmak üzere 12 üyeli meclis toplantısında ayrıca davulcuların düğünlerde davetlilerin önüne geçerek, davul çalıp bahşiş istemelerini de yasakladı.

Toplantıda ayrıca, ilçe merkezinden geçen Meydan Çayı ve Akçay'a çöp dökenlere de 250 YTL para cezası verilmesi kararlaştırıldı. Belediye Başkanı Öztürk, meclis kararlarının alındıktan sonra hemen yürürlüğe girdiğini, yere tükürmenin cezasının 60 YTL, düğünlerde davulcuların davetlilerin önüne geçerek bahşiş istemesinin cezasının da 250 YTL olarak belirlendiğini kaydederek, bu kararların alınmasındaki asıl amacın temiz ve yaşanılabilir bir çevre olduğunu vurguladı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 18:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?